A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734929020.9504.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De ce a murit actorul George Alexandru. Anuntul facut de Institutul Fundeni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2016, ora 11:12

De ce a murit actorul George Alexandru. Anuntul facut de Institutul Fundeni

Articol de Madalina Irimia
Actorul George Alexandru a murit, vineri, la ora 23.30, din cauza unei infectii abdominale grave, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban.

Potrivit managerului Institutului Clinic Fundeni, familia lui George Alexandru nu doreste sa fie comunicate si alte informatii despre suferinta actorului.

Totodata, Carmen Orban a mentionat ca decesul actorului nu a suvenit in timpul vreunei operatii.

Pe de alta parte, reprezentantii Teatrului Nottara au declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca actorul era internat de mai multa vreme in spital.

Trupul neinsufletit al actorului va fi depus, luni, de la ora 11.00, in foaierul Teatrului Nottara, pe a carui scena a jucat in numeroase spectacole.Inmormantarea va avea loc, in aceeasi zi, la Cimitirul Ghencea din Capitala.

La Teatrul Nottara, George Alexandru a urcat pe scena in 1985, cand era inca student. A aparut in spectacolele semnate de Ion Cojar si Alexandru Dabija.

Nascut in Bucuresti, a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", specializarea actorie. In primul an, i-a avut profesori pe Amza Pellea si Dan Micu. In urmatorii ani de studentie a lucrat sub indrumarea lui Gelu Colceag si Ion Cojar, se arata pe site-ul Teatrului Nottara.

Totusi, debutul pe o scena profesionista bucuresteana s-a petrecut in 1982, la Teatrul Foarte Mic, in montarea lui Cristian Hadji-Culea, "Nu pot sa dorm", de Ion Brad.

La Studioul Casandra al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, George Alexandru a aparut in numeroase productii, printre care: "Miorita", de Valeriu Anania, regia Mihai Malaimare (1986); "Opera de trei parale", de Bertolt Brecht, regia Ion Cojar (1986); "D'ale Carnavalului", de I.L. Caragiale, regia Dana Dima (1986); "Peer Gynt", de Henrik Ibsen, regia stefan Iordanescu (1985); "Rosenkrantz si Guildenstern", de Tom Stoppard, regia Radu Baiesu (1985).

La Teatrul Nottara a fost prezent pe afis, neintrerupt, din anul 1987. Printre spectacolele de la Teatrul Nottara in care a jucat George Alexandru se numara "True West", de Sam Shepard, regia Alexandru Mazgareanu (2010); "Jocul dragostei si al mortii", de Romain Rolland, regia Lucian Giurchescu (2004); "Capul de ratoi", de George Ciprian, regia Razvan Dinca (2004); "Romeo si Jeannette", de Jean Anouilh, regia Claudiu Goga (2002); "Titanic Vals", de Tudor Musatescu, regia Dinu Cernescu (2002); "Vino la pod, iubita mea!", de Gabor Kiszely, regia Alexandru Repan (2001); "O noapte furtunoasa", de I.L. Caragiale, regia Dan Micu (1996); "Revizorul", de N. Gogol, regia Mircea Cornisteanu (1995); "Avarul", de J.B.P. Molière, regia Mircea Cornisteanu (1994); "Puricele", de Georges Feydeau, regia Horatiu Malaele (1993); "Un regat pentru un asasin", de Peter Karvas, regia Tudor Marascu (1991); "Pagubasii", de Miron Radu Paraschivescu, regia Gelu Colceag (1990); "Cuibul", de Tudor Popescu, regia Dominic Dembinski (1989); "Burghezul Gentilom", de J.B.P. Molière, regia Alexandru Dabija (1989); "Livada de visini", de A.P. Cehov, regia Dominic Dembinski (1988); "Propilee & Orhidee, S.A.", de Dimos Rendis, regia Mircea Marin (1987).

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii