ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-09-2016, ora 10:50

De ce SUA si Rusia nu au ajuns la un acord privind conflictul din Siria. Explicatia lui Obama

Articol de Madalina Irimia
Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat, luni, ca lipsa unui acord cu Rusia in privinta incetarii conflictului din Siria se datoreaza increderii extrem de slabe intre celor doua guverne. in schimb, Obama a caracterizat intalnirea cu Putin, din marja summitului G20 din China, drept una "sincera" si "fara menajamente", subiectele de discutie vizand, in principal, situatiile din Siria si Ucraina, potrivit CNN.

"Discutiile despre cum ar arata cu adevarat o incetare a ostilitatilor in Siria, care ne-ar permite sa ne concentram pe inamicii comuni, au fost productive", a declarat Barack Obama, dupa discutiile purtate cu Vladimir Putin, in China, unde are loc summitul G20. Obama a adaugat ca punctele slabe ale negocierilor intre SUA si Rusia pe aceasta tema nu au fost inlaturate, astfel incat sa se ajunga la un rezultat satisfacator de ambele parti.

Mai departe s-a convenit ca secretarul american, John Kerry, si ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, sa colaboreze pentru a-i ajuta, in zilele care urmeaza, pe cei care au nevoie de ajutor din zonele afectate.

"A fost o intalnire constructiva", a declarat un oficial american, mentionand ca anumite diferente persista de ambele parti. "Este clar cum ne pozitionam pe aceasta tema si vom vedea, in zilele care urmeaza, daca vom reusi sa ajungem la un acord privind viitorul apropiat. Daca nu vom ajunge la un acord care sa ne convina, nu o sa mai continuam acest efort", a mai zis oficialul, precizand ca diferentele dintre cele doua mari puteri sunt de ordin tehnic.

Presedintele SUA si omologul sau rus s-au intalnit, luni, in contextul in care guvernele lor nu au ajuns la un acord privind incetarea conflictului din Siria. Cei doi lideri au discutat, in cursul negocierilor din marja summitului G20 din China, timp de o ora si jumatate, potrivit unui oficial american, si au incercat sa clarifice anumite aspecte in ceea ce priveste criza din Siria. Totodata, cei doi au discutat despre atacurile cibernetice ale Rusiei in Ucraina.

Intrevederea dintre cei doi presedinti vine dupa ce John Kerry si Serghei Lavrov au esuat in conturarea unui acord privind incetarea conflictului din Siria. Cei doi au incercat sa ajunga la un plan care ar fi dus la accelerarea cooperarii militare, intre cele doua natiuni, in efortul de a nimici teroristii si a impiedica alte pierderi de vieti omenesti.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: rusia, siria, sua, acord
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii