A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830523.6911.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

De Ziua Unirii, PNL ii face o invitatie lui Ciolos si ii transmite un sfat lui Dragnea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
24-01-2016, ora 11:39

De Ziua Unirii, PNL ii face o invitatie lui Ciolos si ii transmite un sfat lui Dragnea

Articol de Cristian Amariei
Liberalii ar vrea sa se intalneasca cu premierul Dacian Ciolos pentru a-l convinge de nevoia alegerii primarilor in doua tururi. Mai mult, liderii PNL ii transmit un mesaj si sefului PSD care nu e de acord cu aceasta modificare a legii electorale, Alina Gorghiu transmitandu-i lui Liviu Dragnea sa fie „curajos” de Ziua Unirii si sa-si dea acceptul pentru propunerea PNL.

Alina Gorghiu a spus, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca primenirea clasei politice este obligatorie si ca asta nu se poate face daca se mentine sistemul actual de vot pentru primari, intr-un singur tur. Gorghiu l-a invitat pe seful PSD Liviu Dragnea sa se solidarizeze cu romanii, de Ziua Unirii, si sa accepte ideea alegerilor in doua tururi, pentru primari.

"Avem obligatia sa primenim clasa politica. Cred ca asta nu se poate face daca vom merge cu incapatanare cu acelasi sistem de vot pentru primari, intr-un singur tur. il invit pe liderul PSD Liviu Dragnea sa fie curajos maine (duminica - n.r.) de Ziua Unirii si sa se solidarizeze cu romanii, cu societatea romaneasca, ce isi doreste pentru locale competitie, legitimitate si reprezentativitate. Ziua Unirii ar fi cel mai bun moment, ca simbolistica, pentru a putea afla raspunsul ca si cei de stanga accepta ideea primenirii clasei politice”, a spus Alina Gorghiu.

Intrebata daca exista un conflict intre PNL si premierul Dacian Ciolos, dupa ce acesta a dezaprobat varianta emiterii unei ordonante de urgenta pe tema alegerilor locale in doua tururi, Alina Gorghiu a respins aceasta ipoteza, ea precizand ca nu exclude o discutie cu premierul, dupa ce liberalii vor decide pasii urmatori pentru modificarea legislatiei electorale.

"In momentul in care ne vom cristaliza propunerile, nu exclud un dialog cu primul-ministru. Avem dialog cu el pe orice tema. Daca va fi nevoie, nu vom ezita sa discutam cu premierul, nu avem vreun conflict sau polemica cu primul-ministru. Subiectul nu reprezinta o polemica nici macar cu PSD, incercam sa gasim suport pentru a promova un lucru pe care societatea si-l doreste”, a afirmat copresedintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a mai spus ca, marti, Biroul Permanent National al PNL va lua in discutie varianta optima pentru modificarea sistemului electoral la alegerile locale.

"Va dau aici, la Iasi, un exemplu de ipocrizie PSD. in 2008, s-a modificat legislatia privind alegerile locale si s-a ajuns la alegerea presedintelui CJ prin votul cu un singur tur de scrutin. Asta s-a intamplat cu mai putin de trei luni inainte de alegeri. Termenul invocat de Dragnea ca ar fi nevoie de un an este nejustificat. Nimeni nu modifica sistemul electoral astfel incat sa diminueze dreptul electoral, ci dimpotriva. Ne punem problema extinderii acestei reprezentativitati. Marti, avem BPN si sunt cateva propuneri. Unii au spus ca am putea insista pe ideea asumarii raspunderii in Parlament, altii au mers pe ideea sesizarii Avocatului Poporului pentru a face catre CCR un demers, altii au spus ca va trebui sa gasim acea majoritate parlamentara care sa sustina acest demers. Vom analiza”, a declarat Gorghiu.

Liderul liberal a mai spus ca PNL nu renunta la ideea de a avea doua tururi la primarii, pentru a obtine o competitie electorala corecta. Gorghiu a adaugat ca un primar care casiga alegerile cu 15 la suta nu poate fi legitim si nici nu va putea obtine suportul necesar pentru a demara proiecte importante pentru comunitate.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii