ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-01-2014, ora 17:27

De Ziua Unirii, Biblioteca Judeteana Iasi ofera iesenilor un cadou digital

Articol de Madalina Irimia

Cu ocazia aniversarii Micii Uniri, Biblioteca Judeteana Gh. Asachi Iasi ofera publicului un cadou digital: volumul Unirea. 24 ianuarie 1859, publicat in 1909, la implinirea a 50 de ani de la eveniment de catre Editura Librariei Socec & Co., Societatea Anonima.

Prin realizarea unei copii digitale puse la dispozitia publicului, cartea, aflata intr-o stare de conservare precara, capata o larga circulatie, in vreme ce cuprinsul sau contribuie la intelegerea evenimentelor de la 24 ianuarie 1859. Lucrarea contine documente si facsimile din epoca infaptuirii Unirii, si, totodata, poate fi utilizata ca marturie a felului in care priveau evenimentul contemporanii nostri de acum un veac. Cartea cuprinde un articol introductiv semnat de profesorul de istorie al Universitatii din Iasi, Petru Rascanu (Rascanu), 1846-1913, descendentul lui Teodor Rascanu, revolutionar pasoptist radical, unchi de gradul al II-lea al lui A. I. Cuza, precum si cateva portrete mai putin cunoscute publicului larg ale domnitorului A. I. Cuza, ale familiei sale si ale celor care au contribuit la infaptuirea Unirii.

Copia digitala a cartii poate fi descarcata (in format .pdf, .epub si .mobi) sau poate fi consultata (in format .pdf) direct de pe site-ul bjiasi.ro. De asemenea, volumul va fi disponibil si e-book readerele de la Sala de lectura a Bibliotecii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii