A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835177.0366.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

David Cameron, in dezacord cu Papa Francisc asupra dreptului de a face glume pe seama unei religii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2015, ora 12:04

David Cameron, in dezacord cu Papa Francisc asupra dreptului de a face glume pe seama unei religii

Articol de Cristian Amariei
O societate libera are dreptul de a face glume pe seama unei religii, a apreciat, duminica, premierul britanic, David Cameron, dupa ce Papa Francisc a considerat, joi, ca libertatea de exprimare nu autorizeaza insultarea credintei altora.

"Cred ca, intr-o societate libera, exista dreptul de a face glume pe seama credintei religioase a altora", a declarat David Cameron intr-un interviu pentru CBS. "Sunt crestin. Daca cineva spune ceva ofensator despre Isus, as putea sa consider ca a facut o insulta, dar, intr-o societate libera, nu am dreptul de a-mi dezlantui razbunarea asupra" acestei persoane.

"Trebuie sa acceptam ca publicatiile, revistele pot publica lucruri care sunt ofensatoare pentru unii, atat timp cat aceastea se inscriu in cadrul legislatiei", a continuat seful Guvernului britanic, care s-a intalnit cu presedintele american, vineri, la Washington.

"Treaba mea nu este de a spune unei publicatii ce poate sau ce nu poate sa publice. Treaba mea este de a face in asa fel incat legea sa fie respectata" de catre presa.

Papa Francisc a intervenit, joi, in dezbaterea privind libertatea de exprimare, lansata dupa atentatul sangeros de la sediul din Paris al revistei satirice franceze Charlie Hebdo, apreciind ca acest "drept fundamental" nu autorizeaza "insultarea" credintei altora.

Libertatea de exprimare este un "drept fundamental", a subliniat el.

"Nu poti omori in numele religiei! (...) Este o aberatie", a adaugat Papa Francisc, continuand, totusi, ca libertatea de exprimare poate permite totul si trebuie sa fie exercitata "fara a ofensa".

"Pentru ca, daca un prieten spune lucruri rele despre mama mea, ii pot da un pumn, este normal. Nu poti provoca, nu poti insulta credinta altora, nu o poti lua in deradere", a insistat Suveranul Pontif.

Sursa: mediafax.ro
Foto: theguardian.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii