ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-11-2014, ora 11:03

David Cameron: „Londra nu doreste un nou "razboi rece" cu Moscova”

Articol de Cristian Amariei
Marea Britanie nu doreste un nou "razboi rece" cu Rusia, dar nu poate ignora problema ucraineana, a declarat luni seara premierul britanic David Cameron.

"Suntem convinsi ca acesta ("razboiul rece", n.red) nu este un scenariu inevitabil si ii voi spune acest lucru presedintelui (Vladimir) Putin la sfarsitul acestei saptamani la Brisbane", in Australia, unde urmeaza sa aiba loc summitul G20, a afirmat Cameron la o receptie oferita de lordul primar al districtului financiar al Londrei, dupa cum a relatat RIA Novosti.

In acelasi context, seful guvernului britanic a respins o solutie militara pentru rezolvarea crizei din Ucraina, considerand ca sanctiunile occidentale impuse Moscovei au avut efectul scontat. El a adaugat ca este gata sa sustina o inasprire a sanctiunilor impotriva Rusiei, in cazul in care aceasta tara va continua sa destabilizeze Ucraina.

"Actiunile Rusiei reprezinta o amenintare importanta pentru restul Europei. Daca Rusia continua sa actioneze in acest mod, ea va trebui sa faca fata unei presiuni si mai mari, intrucat atitudinea restului lumii nu va ramane aceeasi", a avertizat Cameron, conform aceleiasi surse.

Relatiile dintre Rusia si Occident s-au deteriorat semnificativ pe fondul conflictului din Ucraina. La sfarsitul lunii iulie, SUA si UE au instituit sanctiuni vizand mai multe sectoare ale economiei ruse. Moscova a ripostat, impunand un embargo la produsele alimentare provenind din tarile care au adoptat sanctiuni impotriva sa.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii