ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-05-2016, ora 12:12

Date despre impactul unui Brexit, anuntate joi de Banca Angliei

Articol de Madalina Irimia
Brexitul domina agenda Marii Britanii, iar Banca Angliei urmeaza sa ia joi o pozitie oficiala legata de modul in care votul pentru iesirea din Uniunea Europeana a Regatului Unit afecteaza economia, informeaza Bloomberg.

Cu numai sase saptamani pana cand britanicii vor vota viitorul Marii Britanii in UE, Banca Angliei deja a avertizat in repetate randuri de incertitudinile care afecteaza cresterea. Aceste incertitudini au inceput sa se reflecte si in calculele altor analisti.

Desi majoritatea analistilor cred ca Banca Angliei va pastra dobanda de referinta la 0,5%, sunt unii analisti, precum cei de la Merrill Lynch, care considera ca este posibil sa scada in continuare.

Unul dintre cele mai afectate sectoare din economie a fost cel al serviciilor, pe care Marea Britanie se bazeaza puternic. Totusi, nu este singurul afectat in primele trei luni de incertitudine politica si de frica de Brexit. Productia industriala, industria prelucratoare, chiar si comertul au raportat in primul trimestru date sub asteptari.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii