A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664841.6376.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dan Sova cu ochii in LACRIMI, dupa votul din Senat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-12-2015, ora 16:12

Dan Sova cu ochii in LACRIMI, dupa votul din Senat

Articol de Madalina Irimia
Senatul a aprobat, joi, in sedinta de plen, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova, acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Senatorul Dan Sova a parasit Senatul, imediat dupa votul dat de colegii sai senatori. Acesta avea lacrimi in ochi si nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Senatorul Dan Sova a declarat, joi, in plenul Senatului, ca din cele 3000 de file din dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si abuz in serviciu, nu exista nicio proba impotriva sa, ci doar un denunt, el adaugand ca se apropie de recorduri nedorite.

"S-a prezentat in fata dumneavoastra un dosar de 3.000 de file, acel dosar se refera la doua infractiuni: abuz in serviciu si trafic de influenta. Din cele 3.000 de file. doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunt si ordonantele procurorilor. In afara de denunt nu exista nicio proba, exista un denunt. Atat", a mai spus Sova.

Senatorul a spus ca dosarul care il priveste i-a fost transmis de DNA miercuri. "Eu am primit dosarul ieri de la DNA. Presupun ca nu a plecat dosarul de la Comisia juridica catre presa. (...) Una este de a avea transparenta de a spune: 'il acuzam pe sova de trafic de influenta' — este dreptul si rolul procurorului sa creada, sa acuze, sa faca un dosar pe care sa il trimita in instanta si este obligatia mea sa ma apar—, si alta este ca in documentul pe care il trimiti catre Senat si ajunge la presa sa scrii despre un om, fata de care tu ai o banuiala ca ar fi comis o infractiune, toate lucrurile rele despre el. Cred ca este o lectura interesanta sa cititi ultimele trei pagini si din cererea de arestare de acum si din cea din februarie. In afara de faptul ca sunt copy-paste, sunt niste pagini in care scrie despre mine cum sunt un pericol infractional", a precizat social-democratul.

El a tinut sa adauge ca nu se considera "un pericol public" si ca, desi Justitia reprezinta una dintre puterile constitutionale ale statului roman, ea este "compusa din oameni care au si ei sensibilitati, sunt facuti din carne si oase, au subiectivisme, pot gresi".

"Mi s-a cerut arestarea in februarie pentru un alt dosar, care se afla in instanta. Este cineva care nu ma poate judeca? Nu. Pot fi judecat foarte bine pentru acel dosar. in acest dosar toata urmarirea penala este finalizata. Nu am sesizat nici sa fuga lumea de mine prin mall, nici sa se sperie lumea de mine in statia de tramvai. Nu stiu de ce reprezint un pericol public", a mai spus Dan Sova.

Senatul a aprobat, joi, in plen, solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui sova, cu 95 de voturi "pentru" si 30 "impotriva". Sova este acuzat de procuori ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: dan sova, imunitate, dna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii