ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-06-2015, ora 12:14

Dan Diaconescu folosea limbaj codificat cand santaja. Ce erau „plasma” si „televizor”. Motivarea judecatorilor

Articol de Madalina Irimia
Dan Diaconescu avea un telefon special dedicat pentru discutiile confidentiale, prin care cerea mita sau santaja diverse persoane. Mecanismul prin care vedeta TV comitea infractiunile este descris amanuntit in motivarea condamnarii, citata de Romania TV.

"DAN DIACONESCU poseda si un alt numar de telefon decat cel asa-zis public", pe care il stie toata lumea" (dupa cum afirma inculpatul): TELEFONUL DE SPERIAT, acela pe care il cunosc doar initiatii", cei aflati in camarila personala a "domnului Presedinte". Cata vreme la telefonul public domnul Presedinte" nu prea raspunde, la cel de speriat", in schimb, raspunde intotdeauna", se arata in motivare.

Dan Diaconescu folosea si un limbaj codificat pentru spaga. "Panasonic" erau bani cash platiti de-o data, "Plasmele"erau transe periodice de bani, iar "Televizoarele" sunt terenurile pe care urma sa le primeasca, se mai arata in motivarea judecatorilor.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, pe 4 martie, de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru tardea. De asemenea, acestuia i-a fost interzisa desfasurarea oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea inchisorii.

In acelasi dosar, fostul realizator OTV Doru Parv a fost condamnat la 4 ani inchisoare cu executare pentru santaj si interzicerea desfasurarii oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de 5 ani, iar Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare tot pentru santaj.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justitiei pentru doua infractiuni de santaj.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii