A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830207.364.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dacian Ciolos, in Parlament: „Romania va avea pentru 2016 o crestere economica de 4,8%, peste estimarile initiale”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2016, ora 10:54

Dacian Ciolos, in Parlament: „Romania va avea pentru 2016 o crestere economica de 4,8%, peste estimarile initiale”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, in plenul reunit al Parlamentului, ca Romania are o crestere economica previzionata pentru 2016 de 4,8%, peste estimarile initiale, dar acesta nu este motiv de "prezentare triumfalista" de date, ci trebuie sa ne asiguram ca ne inscriem pe un trend ascendent.

"Cresterea economica inregistrata in acest an este una sustenabila, pentru ca este bazata atat pe consum, cat si pe investitii. Spre deosebire de anii trecuti, cresterea economica in acest an este fructul contributiei tuturor sectoarelor economiei, cu ponderea diferita, cu pondere mai mare pentru consum, dar practic toate sectoarele economiei contribuie la aceasta crestere economica. (...) Avem o crestere economica buna, dar nu cred ca acesta este un motiv triumfalist. Cred ca mai important decat cresterea pe care o inregistram in acest an este sa putem demonstra ca ne-am inscris pe un trend ascendent, pe o solutie pozitiva a cresterii economice in timp. Astfel, in semestrul intai al anului 2016 cresterea economica a fost de 5,2%. Cresterea estimata pe acest an, tinand cont de rezultatele pe primul trimestru, cu luarea in considerare a incertitudinilor externe, este de 4,8% fata de prognoza initiala pe care am construit si bugetul — 4,2%. in al doilea trimestru al acestui an PIB-ul real a crescut chiar cu 6% comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut", a spus Dacian Ciolos la tribuna Parlamentului, potrivit news.ro.

Potrivit premierului, in primul semestru al anului cresterea economica a fost de 5,2% din PIB, iar cresterea estimata pentru intregul an 2016, tinand cont de rezultatele primului trimestru si "cu luarea in considerare a incertitudinilor externe", este de 4,8%, fata de numai 4,2% prognoza initiala, pe care s-a construit bugetul.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii