ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-11-2015, ora 09:12

Dacian Ciolos, despre prioritatile guvernului: „Birocratia e prea mare, sufoca mediul privat”

Articol de Cristian Amariei
Dacian Ciolos, prim-ministrul Romaniei, a vorbit la Radio Romania Actualitati despre prioritatile Guvernului si primele masuri luate dupa investire. Acesta a fost primul interviu acordat de Dacian Ciolos dupa instalarea sa in functia de premier. Dacian Ciolos a vorbit despre lupta impotriva coruptiei, ca unul dintre principalele obiective ale echipei sale.

"E unul din elementele de schimbare pentru societate. In privinta administratiei, e nevoie de oameni competenti si e nevoie de dispozitive care sa nu mai permita coruptia, nici macar mica coruptie", a spus Ciolos, care a adaugat: "Cel mai rau lucru e sa inseli sperantele oamenilor. Le cer ministrilor transparenta, sa comunice cu oamenii, dar doar atunci cand au ceva de comunicat".

Premierul s-a referit si la tragedia din clubul Colectiv.

"Cand punem lucrurile doar pe hartie si nu recunoastem lucrurile asa cum sunt, ajungem la pierderi de vieti omenesti", a spus Ciolos.

"Birocratia e prea mare, sugruma mediul privat. Nu am venit cu decizia apriori de a schimba totul doar de dragul de a schimba", a mai spus acesta.

Despre absorbtia fondurilor UE, Ciolos a anuntat: "Suntem acum cam la 60% pe fondurile structuale si ceva mai mult la fondurile din agricultura, vom ajunge la circa 70% pe fondurile structurale".

"Am vazut mesajul in ultima vreme ca Ciolos a fost pus premier de oculta internationala. Daca mai prind asemenea declaratii, inseamna ca ultimii 7-8 trecuti de la aderare au trecut degeaba. Romania e parte a UE si nu anexa a UE. Trebuie sa ne intarim pozitia in UE, Romania are voturi in UE. E important sa intelegem ca daca am vrut sa facem parte din UE, motivul e ca am vrut sa mergem intr-o anumita directie. Daca ceva nu ne convine in UE, avem instrumente sa schimbam aceste lucruri", mai declarat premierul Romaniei.

Intrebat ce defecte are, dacian Ciolos a spus: "Mi se intampla uneori sa fiu prea rapid in decizii si platesc pentru graba. E si o anumita forma de timiditate care ma face sa nu comunic perfect".

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  23.11.2015 07:59

Cautam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii