A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818559.3125.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Dacian Ciolos: „Nu am primit informari de la SRI in privinta dezinfectantilor”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-05-2016, ora 09:21

Dacian Ciolos: „Nu am primit informari de la SRI in privinta dezinfectantilor”

Articol de Madalina Irimia
Dacian Ciolos sustine ca nu a primit nicio informare de la SRI despre sistemul medical, in contextul scandalului legat de dezinfectantii folositi in spitale. Fostul presedinte Traian Basescu a negat ca ar fi primit vreodata informari pe aceasta tema de la servicii.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni seara, ca fostul ministru al Sanatatii nu i-a spus niciodata nimic de existenta unor grupuri de interese si a precizat ca asteapta ca acesta sa spuna public "lucrurile" pe care le stie.

Prim-ministrul a facut aceste afirmatii inainte sa participe la o festivitate dedicata Zilei Europei, in contextul in care jurnalistii prezentia i-au solicitat sa comenteze afirmatiile fostului ministru Patriciu Achimas Cadariu care sustine ca in Sanatate ar exista "grupuri de interese".

"Nu stiu, eu astept daca are ceva de spus, mie nu mi-a spus niciodata pana acum nimic. Daca are ceva elemente, la fel cum au mai facut alti ministri sau fosti ministri dupa ce au plecat, ca sunt grupuri de interese. Eu astept in continuare sa spuna public lucrurile. Eu ce am avut de spus am spus public si o spun public. Pe de alta parte, am mai si spus ca nu o sa ma vada cineva criticandu-mi un fost ministru sau un ministru pentru ca atunci cand am observatii de facut, eu le fac in direct. Daca domnul Achimas atat a inteles din colaborarea pe care am avut-o in aceste 5 luni e problema dansului", a spus Ciolos.

Dacian Ciolos a mai spus ca a avut in urma cu cateva zile o discutie cu directorul Serviciului, Eduard Hellvig, in cadrul careia i-a solicitat sprijin, iar acesta i-a precizat ca-i va pune la dispozitie o sinteza.

"Nu, nu am primit (informari - n.r.). Am avut o discutie cu domnul director Hellvig, deja, in urma cu cateva zile si mi-a promis ca-mi va trimite in sinteza toate elementele pe care le au si i-am solicitat, intr-adevar, sprijinul si dansului", a declarat Dacian Ciolos, citat de Agerpres.

Serviciul Roman de Informatii a trimis, in ultimii cinci ani, circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate, inclusiv legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti, a informat luni institutia.

Citeste si: Traian Basescu solicita SRI desecretizarea informarilor adresate presedintelui privind infectiile intraspitalicesti

Sursa citata mentioneaza ca informarile au continut si "aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara".

SRI afirma ca printre beneficiarii legali ai informarilor pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, prim-ministrul si presedintele Romaniei.

"Toti acesti beneficiari legali au primit informari constante, fiecare, potrivit atributiilor lor, despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate din Romania. in ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti", adauga SRI.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii