A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819099.9565.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Daca ai un animal de companie, este bine sa nu il mai gonesti din pat. Ce beneficii iti poate aduce
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-12-2015, ora 16:12

Daca ai un animal de companie, este bine sa nu il mai gonesti din pat. Ce beneficii iti poate aduce

Articol de Madalina Irimia
Persoanele care permit animalelor lor de companie sa doarma alaturi de ele in acelasi pat beneficiaza de un somn mai bun si se simt, de asemenea, "mai aparate si mai in siguranta" pe timpul noptii, potrivit unui studiu realizat recent in Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.

In 2014, cercetatorii de la Mayo Clinic raportau ca jumatate dintre pacientii care au beneficiat de consultatii in aceasta clinica specializata in medicina somnului erau proprietari de animale care au raportat faptul ca sunt adeseori treziti in mijlocul noptii de prietenii lor necuvantatori.

Un nou studiu, publicat recent, a indicat insa faptul ca persoanele care dorm in acelasi pat cu pisicile sau cainii lor de companie au parte de un somn mai bun.

Cercetatorii au stat de vorba cu 150 de pacienti despre obiceiurile lor in privinta somnului si despre animalele lor de companie si au descoperit ca persoanele care dorm in acelasi pat cu pisicile sau cainii lor se simt "mai aparate si mai in siguranta".

Rezultatele studiului au fost obtinute pe baza raspunsurilor oferite de pacientii care au beneficiat de consultatii la Center for Sleep Medicine din cadrul Mayo Clinic din Scottsdale, Arizona.

Cercetatorii americani au descoperit faptul ca 56% dintre participantii la studiu dorm alaturi de pisicile sau cainii lor.

Insa, doar 20% au spus ca au fost treziti in mijlocul noptii de prietenii lor necuvantatori, iar 41% dintre respondenti considera ca prezenta animalelor lor de companie in paturile lor ii ajuta sa se simta mai protejati si sa doarma mai bine.

Pe de alta parte, un alt studiu, publicat la inceputul acestui an, a dezvaluit faptul ca animalele de companie pot sa transmita stapanilor lor o serie de afectiuni, precum tuberculoza, conjunctivita felina si toxiinfectii alimentare.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii