A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830657.0363.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DROGUL pe care luptatorii ISIS il folosesc pentru a-si spori capacitatea fizica. Care sunt efectele lui
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-11-2015, ora 11:41

DROGUL pe care luptatorii ISIS il folosesc pentru a-si spori capacitatea fizica. Care sunt efectele lui

Articol de Cristian Amariei
Profesorul australian Nicolas Rasmusen, de la Universitatea din New South Wales, a analizat comportamentul luptatorilor din cadrul gruparii teroriste, cunoscute sub numele de Statul Islamic. Specialistul a ajuns la concluzia ca acestia folosesc un drog special, denumit Captagon, pentru a avea o rezistenta fizica sporita.

Substanta halucinogena nu se activeaza instantaneu in organismul uman, efectele acesteia declansandu-se de-abia in momentul in care moleculele de teofilina si amfetamina incep sa se dezbine.

Teofilina are o structura similara cafeinei, amplificand activitatea sistemului respirator, motiv pentru care este folosita in tratarea persoanelor suferind de astm. Pe de alta parte, rolul amfetaminei in drogul Captagon este cel de a accelera producerea de adrenalina la nivelul corpului uman. Astfel, ingerarea moleculelor de amfetamina produce senzatia de placere si reduce nevoia de a dormi si a manca.

Captagonul, cunoscut sub denumirea stiintifica de fenetilina, face parte din categoria amfetaminelor inferioare. In anii '60, substanta a fost folosita in SUA pentru tratarea copiilor cu deficit de atentie. Rezultatele tratamentelor au fost mai mult decat incurajatoare, deoarece nu existau efecte adverse, precum in cazul celorlalte tratamente.

Desi a fost utilizat cu precadere in medicina americana, Captagonul a ajuns sa fie consumat, in mod abuziv, in tarile din Orientul Mijlociu. Au aparut, astfel, persoane dependente, avand simptome precum: cresterea accelerata a presiunii arteriale, un ritm crescut de activitate a inimii si o stare generala de hiperactivitate.

Toate aceste efecte sunt similare cu cele ale cafeinei. Precum in cazul acesteia, amfetamina nu dauneaza organismului, decat daca este consumata in cantitati mari. Astfel, persoanele care ingereaza in exces amfetamina prezinta riscuri ridicate de a se imbolnavi de boli cardiovasculare.

Unul dintre efectele pe care le produce Captagonul este de a inhiba senzatia de durere. in acest sens, mass-media a vehiculat informatia conform careia luptatorii ISIS folosesc aceasta substanta pentru a-si spori activitatea fizica.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: drog, isis, statul islami
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii