A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719629391.4807.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DOVEDIT STIINTIFIC: Cum poti face pe cineva sa se indragosteasca de tine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2014, ora 13:07

DOVEDIT STIINTIFIC: Cum poti face pe cineva sa se indragosteasca de tine

Articol de Madalina Irimia

Cand cercetatorii au intrebat mai multe cupluri care sunt factorii care i-au determinat sa se indragosteasca, au iesit in evidenta 11 elemente esentiale.

Aceste trasaturi comune oricarei relatii sunt: asemanari (lucruri pe care cei doi le au in comun), apropiere geografica, aspect si personalitate placute, afectiune reciproca, satisfacerea nevoilor, atractie sexuala, interactiune sociala, detalii din pirivirea, vocea sau postura persoanei iubite, dorinta de a avea o relatie, timpul care poate fi petrecut impreuna, misterul.

O expunere repetata duce de cele mai multe ori la formarea sentimentelor de simpatie.Este acelasi principiu pe care il folosesc agentiile de publicitate: prezinta de mai multe ori un produs si in final acel produs va fi placut.

Desigur, expunerea repetata nu da nastere unui sentiment, ci accentueaza unul care exista deja. Deci, asta nu inseamna ca o persoana se va indragosti de un coleg pe care nu-l place, doar pentru ca il vede zilnic. Dar, daca exista o atractie, aceasta va deveni in timp tot mai puternica.

Conteaza si prima impresie, pentru ca expunerea repetata va accentua aceste impresii asemeni unui bulgare de zapada, iar prima impresie este esentiala mai ales cand vorbim de dragoste la prima vedere.

Astfel, cei care isi petrec tot timpul acasa si la birou nu trebuie sa se mire ca raman singuri. Locul unde petrec mare parte din timp este foarte important, pentru ca acolo isi pot cunoaste partenerul.

Al doilea aspect esential: caracterul. Persoanele care au avut mai multe relatii sunt mai sigure pe ele si de obicei si viitoarele relatii vor fi bune.

Dar cei care sunt mai nesiguri pe ei tind sa considere dragostea mai mult un joc, iar acest lucru duce la o relatie conflictuala si mai putin intima, spun cercetatorii, care au prezentat aceste teorii intr-o carte, Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose.

In privinta asemanarilor, cercetatorii atrag atentia ca zicala potrivit careia contrastele se atrag nu este chiar corecta. Oamenii tind sa aleaga parteneri cu care au lucruri in comun.

Studiile arata ca un cuplu este mai fericit si mai compatibil daca partenerii au cat mai multe trasaturi in comun, atat in privinta personalitatii cat si a educatiei, nivelului social.

Partenerii care au atitudini, comportament, temperament asemanator raman deseori mai mult timp impreuna.

Robert Cialdini, expert in tehnici de persuasiune, spune ca atunci cand vrei sa cunosti pe cineva este esential sa pui accent in discutie pe lucrurile pe care le aveti in comun.

Din punct de vedere emotional, oamenii sunt mai predispusi sa se indragosteasca atunci cand sunt mai emotivi, mai sensibili.

Unul din cinci subiecti a declarat in cadrul unui chestionar ca a inceput o relatie intr-o perioada agitata a vietii sale.

Emotiile puternice, chiar si cele negative, cum sunt cele din urma unei despartiri sau dupa pierderea unei persoane dragi, ii fac pe oameni mai vulnerabili, ii determina sa caute afectiune.

Mai multe pe Descopera.ro.

     
Tag-uri: studiu, cuplu, dragoste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii