A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834282.9832.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DOSARUL MICROSOFT. Gabriel Sandu, primarul Gheorghe Stefan, Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost arestati preventiv
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-10-2014, ora 08:43

DOSARUL MICROSOFT. Gabriel Sandu, primarul Gheorghe Stefan, Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost arestati preventiv

Articol de Cristian Amariei
Fostul ministru Gabriel Sandu, primarul Gheorghe Stefan - zis Pinalti - si oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost arestati preventiv. Cei patru sunt acuzati de fapte grave de coruptie, in dosarul Microsoft.

Fostul ministru si cei doi oameni de afaceri s-au bucurat de cateva ore de libertate, inainte sa afle decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Au fost lasati sa plece, pe masura ce le-au expirat ordonantele de retinere. Fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a parasit sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in jurul orei 21:30, cand i-a expirat ordonanta de retinere. Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au plecat la o jumatate de ora dupa miezul noptii. Iar dupa aproape 3 ore, si ei si fostul ministru au aflat ca trebuie sa se intoarca dupa gratii, pentru ca au fost arestati preventiv.

In schimb, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan - caruia ordonanta de retinere ii expira in jurul orei 3 dimineata - inca se afla la Curtea Suprema cand judecatorii au dat sentinta. El a fost urcat direct in duba politistilor si dus in arest.

Cei patru sunt acuzati de fapte grave de coruptie in dosarul Microsoft. Procurorii le reproseaza ca au pus la cale poate cel mai mare tun de dupa revolutie si ar fi bagat in buzunar ilegal aproape 25 de milioane de euro. Procurorii spun ca Dorin Cocos a incasat 9 milioane de euro (trafic de influenta). Gheorghe Stefan a primit 4 milioane de euro (trafic de influenta). Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu 4 milioane si jumatate de euro (mita), iar patronul grupului NIRO, Nicoale Dumitru, aproape 8 milioane de dolari (trafic de influenta).

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii