A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664619.9336.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DOCUMENT OFICIAL. Elena Udrea, beneficiara directa a spagii din Dosarul Retrocedarilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-12-2014, ora 13:09

DOCUMENT OFICIAL. Elena Udrea, beneficiara directa a spagii din Dosarul Retrocedarilor

Articol de Madalina Irimia
Prima dovada de necontestat ca banii obtinuti ilegali din retrocedarile de sute de milioane de euro au ajuns si in conturile Elenei Udrea este un document de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, aflat la dosarul DNA, potrivit Romania TV.

Procurorii au separat din ancheta retrocedarilor dosare grele, care ii vizeaza pe Elena Udrea, Ioan Niculae si Ovidiu Tender, dar si pe alti oameni de afaceri si magistrati.

Intreaga afacerea a inceput in anul 2011, atunci cand ANRP a acordat despagubiri omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat. Pentru obtinerea acelor bani, o suma mult mai mare decat cea pe care ar fi fost indreptatit sa o primeasca, ar fi intervenit la membrii comisiei ANRP Dorin Cocos. Martorii si denuntatorii din Dosarul Retrocedarilor sustin ca si Elena Udrea ar fi intervenit pe langa prietena ei Alina Bica pentru acordarea despagubirilor. Mai mult, potrivit Romania TV, exista si un document al celor de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor prin care au sesizat DIICOT inca din luna mai a anului 2013 in legatura cu banii ajunsi in conturile Elenei Udrea, dar si in conturile lui Dorin Cocos si ale lui Alin Cocos, de la Gheorghe Stelian, dar si de la alti oameni de afaceri. La vremea respectiva, Elena Udrea nu a putut justifica aceste sume, asa ca Oficiul a sesizat DIICOT, al carei sef era insasi Alina Bica, prietena cu Udrea si implicata direct in afacere. in aceste conditii, dosarul a fost inchis.

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat duminica, pe blogul sau, o ordonanta a procurorilor DNA care arata ca acestia au dispus disjungerea mai multor dosare din dosarul "Alina Bica-ANRP".

Potrivit documentului DNA, acestea au legatura cu mai multe cauze aflate pe rolul DIICOT, in care fosta procuroare-sef Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea solutionarii lor, in schimbul unor avantaje.

Integral pe rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii