A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817394.3091.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DNA creste tot mai mult in ochii populatiei. Ce spun romanii despre demisia lui Ponta si a Guvernului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-06-2015, ora 11:31

DNA creste tot mai mult in ochii populatiei. Ce spun romanii despre demisia lui Ponta si a Guvernului

Articol de Madalina Irimia
Societatea stabileste un echilibru aproape perfect, fata de clasa politica, guvern sau actiunile DNA. Cel putin asa arata un sondaj realizat recent de CIADO, atat la nivel national, cat si pe regiuni istorice ale Romaniei.

Potrivit studiului, regiunile traditional dedicate PSD raman fidele si la fel se intampla si cu cele dedicate dreptei clasei politice. PSD alaturi de UNPR continua sa fie in preferintele alegatorilor, iar PNL e pe trend de crestere, la fel ca noul partid rezultat din fuziunea PC cu oamenii lui Tariceanu.

De remarcat insa ca, in ceea ce priveste DNA, se contureaza o increderea de peste 50% din partea populatiei, apreciindu-se actiunile desfasurate de procurori

Deciziile clasei politice, privind demisia Gevernului sau demisia primului ministru, pot influenta mult nehotaratii, astfel ca autorii studiului apreciaza ca mutarile politice din urmatoarele sase luni vor influenta major constituirea de majoritati semnificative, mai ales in ceea ce priveste alegerile parlamentare.

Iata cum au raspuns cei intervievati la intrebarile din chestionar:

Credeti ca actualul guvern ar trebui sa demisioneze?

DA 46,83 % NU 41,5 % Nu raspund 11,66 %

Credeti ca primul ministru - Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia?

DA 46,53 % NU 44,66 % Nu raspund 8,16 %

In anul 2016, vor fi alegerile locale si parlamentare veti participa la vot ?

DA 55,6 % NU 38,8 % Nu stiu 7,5 %

In spatiul public se foloseste expresia Binomul SRI – DNA . Considerati, ultimele dosare instrumentate ca fiind Politice sau Corecte ?

Politice 40 % Corecte % 45.5 Nu stiu/Nu raspund 14.5 %

Se contureaza urmatoarele coalitii si partide principale, ce vor candida la alegerile locale si parlamentare; PSD + UNPR , PNL ( PNL + PDL) , ALDE ( PC + PLR) . Cu cine veti vota ?

PSD + UNPR – 38,6 % PNL – 36,6 % ALDE 8.8% Altii 15.8 %

In Banat, regiune in care se afla 7% din electoratul din Romania, peste jumatate dintre cei intervievati sunt de parere ca se impune o demisie a premierului Ponta si a Guvernului, iar dosarele instrumentate de DNA sunt considerate, in majoritate(58%), corecte si nu politice.

Si in opinia electoratului din Transilvania, 25% din cel national, Guvernul si premierul Victor Ponta ar trebui sa demisioneze (62%, respectiv 61%). 56% dintre cei intervievati au spus ca intentioneaza sa participe la alegerile locale si parlamentare din 2016. Jumatate dintre acestia considera corecte dosarele aflate in lucru la DNA.

In Moldova, unde se afla 20% din electoratul din Romania, situatia este cu totul alta: 60% dintre respondenti cred ca Guvernul actual trebuie sa-si continue activitatea, iar 65% spun ca Victor Ponta trebuie sa ramana in functie, iar 49% vad dosarele instrumentate de DNA ca fiind unele politice.

Guvernul si Victor Ponta se bucura de sprijin si in Muntenia si Oltenia, care impreuna repreinta 33% din electorat. 43% din cei chestionati au spus ca guvernul nu ar trebui sa demisioneze, fata de cei 40% care sunt in favoarea schimbarii Executivului. 51% dintre respondenti sunt de parere ca Victor Ponta trebuie sa ramana premier si doar 35% vad demisia sa din functie ca fiind obligatorie. si aici DNA este vazuta ca o institutie care instrumenteaza dosare politice (48%).

In Dobrogea, care reprezinta 5%, 53% dintre respondenti spun ca Guvernul trebuie sa ramana in exercitiu, iar 49% sunt pentru pastrarea lui Victor Ponta in fruntea Executivului.

Sondajul a fost realizat in perioada 20 iunie – 25 iunie, pe un esantion reprezentativ de 1500 de persoane pentru fiecare regiune. Eroarea maxima admisa e de +/- 3%.

CIADO Romania, cea mai titrata organizatie antidrog din Romania, membra 'Civil Society Forum on Drugs (CSF) — European Commission', United Nation Departament of Economic and Social Affairs — Branch NGO's , studiile si sondajele efectuate avand o probabilitate confirmata de peste 95 % .

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: sondaj, dna, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii