ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2015, ora 15:00

DNA a pus sechestru pe averea presedintei Consiliului National al Audiovizualului

Articol de Madalina Irimia
Procurorii DNA au dispus o noua extindere a urmaririi penale si luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile si mobile in cazul presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Georgescu Laura-Corina, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A), sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, in forma continuata si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata", se arata in comunicatul DNA.

In calitate de presedinte al CNA, Laura Georgescu a fost cea care a instigat in perioada 2013 - 2014, la intocmirea unor sesizari cu date nereale, in vederea inregistrarii unor lucrari ce au intrat in analiza plenului CNA si care au fost solutionate prin sanctionarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare.

"Dupa precedenta extindere a urmaririi penale (aspecte mediatizate la datele de 2 aprilie, respectiv 24 aprilie 2015), a continuat efectuarea cercetarilor. in acest context, un numar de 4 operatori TV sanctionati ca urmare a demersurilor efectuate de presedinta CNA, suspecta Georgescu Laura, in baza sesizarilor false realizate chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei. Printre datele comunicate de operatorii TV au fost identificate noi sesizari care contineau date false, fiind promovate de suspecta Georgescu Laura si care au avut ca rezultat sanctionarea acestora. In unele cazuri, sesizarea a fost redactata si inregistrata inainte ca emisiunea reclamata sa fi avut loc", potrivit comunicatul de presa.

In sarcina suspectei Georgescu Laura s-a retinut savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu, din care una in forma continuata (25 acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (25 acte materiale) – cu referire la sesizarile falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 11 posturi TV. Astfel, s-a dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile si mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, apartinand Laurei Georgescu pana la limita de 2.296.200 lei, suma reprezentand valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit pana in acest moment drept parte civila.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii