ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-09-2014, ora 16:03

DINEL STAICU, 5 ani de INCHISOARE pentru luare de mita. Decizia, DEFINITIVA

Articol de Cristian Amariei
Dinel Staicu a primit o pedeapsa marita, de 5 ani de inchisoare, dupa ce si-a recunoscut fapta. Decizia ICCJ este definitiva. Acesta fusese condamnat, in prima instanta, la trei ani si patru luni de inchisoare.

Dinel Staicu a primit o pedeapsa cu inchisoarea majorata, de 5 ani de inchisoare. Omul de afaceri a recunoscut ca a dat 1 milion de euro mita, bani care ar fi ajuns la judecatoarea Veronica Cirstoiu pentru a anula condamnarea la sapte ani de inchisoare cu executare primita de afacerist in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor.

La 4 aprilie 2011, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Omul de afaceri, care isi schimbase numele in Dinel Nutu, a fost atunci de negasit, astfel ca instanta de executare a pedepsei l-a dat in urmarire nationala pe vechiul nume. Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal la 1 aprilie 2011, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare in 6 aprilie 2011, dupa ce, la cererea jurnalistilor, au fost solicitate informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

In 7 aprilie 2011, el a fost dat in urmarire internationala, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare. Dinel Staicu a fost prins in 19 aprilie 2011, in localitatea Mako din Ungaria, ulterior fiind adus in tara si incarcerat la Penitenciarul Rahova.

Acesta a atacat decizia din 4 aprilie 2011 cu o contestatie in anulare, iar un complet din care faceau parte judecatoarele Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, a decis, la 22 februarie 2012, incetarea procesului penal pornit impotriva lui Staicu, anularea mandatului de executare a pedepsei emis pe numele acestuia si a dispus punerea de indata in libertate a condamnatului, intrucat exista autoritate de lucru judecat, in sensul ca o alta instanta s-a pronuntat pe acuzatiile aduse acestuia.

Ulterior, Dinel Staicu, judecatoarea Veronica Cirstoiu, fiul acestuia Florin Cergan, si Ioana Carmen Popescu, fost director general la SC BDJ Craiova, au fost arestati pentru fapte de coruptie, respectiv dare si luare de mita.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii