A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832495.2351.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DEZVALUIRI din DOSARUL NANA: Cum a negociat Elena Udrea pentru familia Basescu. Batalia cu un CHINEZ
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-05-2015, ora 08:33

DEZVALUIRI din DOSARUL NANA: Cum a negociat Elena Udrea pentru familia Basescu. Batalia cu un CHINEZ

Articol de Cristian Amariei
Procurorii de la Parchetul General au finalizat ancheta in dosarul Nana, acesta fiind trimis in judecata. Potrivit declaratiilor existente la dosar, Elena Udrea a fost paravan pentru Traian Basescu in negocierile pentru achizitia terenurilor, acaesta facand parte din delegatia care a negociat achizitia terenurilor pentru familia prezidentiala. Romania TV a prezentat in exclusivitate declaratiile din dosar ale celor care l-au ajutat pe fostul presedinte sa puna mana pe mosia de la Nana.

Elena Udrea a fost in echipa care a negociat achizitionarea terenului de la Nana, iar Traian Basescu era informat despre modul cum se derulau lucurile.

"Dupa cateva zile, Radulescu Cristian s-a deplasat din nou in comuna Nana, de data aceasta insotit de Elena Udrea, Belcea Costin si o alta persoana, ocazie cu care au dicutat cu privire la terenurile in cauza cu reprezentantii arendasilor precum si cu primarul si secretarul comunei Nana. Aspectele constatate in comuna Nana au fost aduse la cunostinta fostului presedinte Traian Basescu, caruia Radulescu Adrian sustine ca i-a spus ca ar cumpara el terenurile in cauza daca ar avea bani, ca este o afacere buna si ca este posibil sa nu mai existe o astfel de oportunitate", sustin procurorii care au instrumentat dosarul Nana, informeaza Romania TV.

Potrivit declaratiilor lui Adrian Radulescu, fost consilier prezidential, existente la dosar, Elena Udrea a fost paravan pentru Traian Basescu:

"Radulescu Adrian: "intrucat pana la perfectarea actului nu doream sa se cunoasca faptul ca terenurile urmau sa fie achizitionate de familia Basescu, i-am spus avocatei ca potentialul cumparator este Elena Udrea si ca va fi contactata de catre avocata acesteia pentru a stabili detaliile in legatura cu tranzactia de vanzare-cumparare."

Potrivit procurorilor, Adrian Radulescu a incercat sa negocieze, dar in final s-a aratat multumit cu pretul solicitat, de 4.250 euro/ha. S.C. Berfige S.R.L. a primit o noua oferta facuta de societatea cetateanului chinez Z. D. care si-a manifestat intentia de a cumpara terenurile la pretul de 4.500 euro/ha.

"Dupa ce a aflat ca reprezentantii vanzatorului deruleaza procedura de vanzare cu o alta persoana, Basescu Ioana a facut o oferta de cumparare la acelasi pret de 4.500 euro/ha. Noua oferta a fost comunicata telefonic administratorului B. Fioravante care a transmis ca "alege sa faca vanzarea cu Ioana Basescu", sustin procurorii.

Procurorii Parchetului General au trimis in judecata 11 persoane in dosarul privind retrocedarea ilegala a terenurilor din localitatea Nana, procesul urmand sa se desfasoare la Tribunalul Calarasi.

Infractiunile retinute in acest dosar sunt de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, conflict de interese, spalare a banilor si fals in declaratii.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii