A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719755796.7197.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DESCOPERIRE. Un medicament banal incetineste imbatranirea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-08-2013, ora 15:05

DESCOPERIRE. Un medicament banal incetineste imbatranirea

Articol de Madalina Irimia

O noua cercetare sugereaza ca o pastila folosita impotriva diabetului are efecte anti-imbatranire si duce la prelungirea vietii soarecilor.

Oamenii de stiinta cred ca acest medicament, cunoscut sub numele de metformina, imita efectele restrictiei calorice extreme, potrivit descopera.ro.

Cercetatorii cred ca acest regim, ce implica o dieta cu foarte putine calorii, promoveaza o imbatranire sanatoasa.

Rafael de Cabo de la National Institute on Ageing din Baltimore, SUA, afirma ca restrictia calorica a dus la prelungirea vietii animalelor de laborator. Cercetatorii din echipa sa incearca acum sa identifice interventii, precum un medicament, care sa imite aceste efecte.

Metformina este unul dintre cele mai prescrise medicamente pentru diabetul de tip 2, ce afecteaza mai ales persoanele cu varste mai mari de 40 de ani. De asemenea, acest medicament este folosit pentru a trata sindromul metabolic, o combinatie de diabet, hipertensiune si obezitate.

Alte cercetari mai vechi au aratat ca metformina poate prelungi durata de viata a unor organisme simple, precum viermii, insa studiile efectuate pe muste si pe mamifere au oferit rezultate contradictorii.

Foto: missouriinjuryattorneysblog.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii