A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727618769.3772.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DEFINITIVAT 2014. Aproape 10.000 de cadre didactice sustin astazi examenul de definitivat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2014, ora 10:03

DEFINITIVAT 2014. Aproape 10.000 de cadre didactice sustin astazi examenul de definitivat

Articol de Madalina Irimia

A venit randul dascalilor sa arate ceea ce stiu. Aproape zece mii de invatatori si profesori sustin examenul de definitivat. La aceasta proba, cadrele didactice au de rezolvat subiecte din metodica predarii, pedagogie si elemente de psihologiea educatiei.

Pentru a promova trebuie sa obtina cel putin nota opt. Proba scrisa se desfasoara in centrele de examen luni, 14 iulie incepand cu ora 10.00, durata de redactare a lucrarii fiind de 4 ore. Rezultatele vor fi publicate sambata, 19 iulie.

Accesul candidatilor in centrul de examen la proba scrisa se face in intervalul 8.00 – 8.45, pe baza actului de identitate valabil. Candidatii si asistentii supraveghetori nu pot avea asupra lor, in sala de examen, genti, posete, ziare, reviste, carti, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanta. Materialele nepermise vor fi depuse in sala de depozitare a obiectelor personale, inainte de intrarea in sala de examen.

Examenul este sustinut de candidati cadre didactice din sistemul national de invatamant preuniversitar, inclusiv personalul didactic din corpul instructorilor militari/de informatii, ordine publica si securitate nationala, potrivit ordinului Ministerului Educatiei.

Testarea se desfasoara in limba romana, dar profesorii de la clasele cu predare integrala intr-o limba a minoritatilor nationale pot opta pentru sustinerea probelor in limba respectiva.

Examenul se organizeaza pentru fiecare functie didactica de predare, pe discipline sau pe specialitati.

Potrivit metodologiei, definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una dintre specialitatile inscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar,

DEFINITIVAT 2014 Calendarul examenului national de definitivare in invatamant in anul scolar 2013-2014:

14 iulie 2014: Sustinerea probei scrise

19 iulie 2014: Afisarea rezultatelor

19 – 20 iulie 2014: Inregistrarea contestatiilor si transmiterea acestora la centrele de evaluare

21 – 23 iulie 2014: Rezolvarea contestatiilor

24 iulie 2014: Afisarea rezultatelor finale

25 iulie – 10 august 2014: Transmiterea la Ministerul Educatiei Nationale a tabelelor nominale cu candidatii admisi si validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educatiei nationale

10 – 14 august 2014: Eliberarea de catre inspectoratele scolare a adeverintelor de promovare a examenului de definitivare in invatamant.

Sursa: realitatea.net

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii