A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833781.6097.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

DACIAN CIOLOS a rabufnit pe Facebook: „Nu am facut sluj in fata nimanui, nu am cautat sa fiu premier”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-03-2016, ora 09:11

DACIAN CIOLOS a rabufnit pe Facebook: „Nu am facut sluj in fata nimanui, nu am cautat sa fiu premier”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Dacian Ciolos a raspuns, duminica seara, mai multor comentarii pe Facebook, el precizand ca atitudinea sa in raport cu liderii europeni este una demna, folosindu-si toata legitimitatea de premier al unei tari demne, dar si experienta europeana la Bruxelles si dand asigurari ca nu a facut niciodata in viata sluj in fata nimanui.

Dacian Ciolos a raspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, inclusiv unei persoane care il intreba daca este in concediu de odihna de la UE si ii reprosa ca nu are ”sange in instalatie” ca Viktor Orban, precum si ca face sluj in fata europenilor. Acesta mai vorbea si despre vanzarea Portului Constanta.

”Nu sunt deloc in concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta Romania, si nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din pozitia de consilier special al presedintelui Comisiei Europene mi-am dar demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciuna. si fiti convins ca atitudinea mea in raport cu liderii europeni este una demna, folosindu-mi toata legitimitatea de premier al unei tari demne, dar si experienta europeana la Bruxelles. Nu am facut niciodata in viata sluj in fata nimanui. Dar obiectivele unei tari se ating si prin diplomatie nu doar prin declaratii populiste si sforaitoare care dau bine la electorat. Daca asta numiti «sange in instalatie» atunci intr-adevar, eu cred ca sangele trebuie lasat sa urce spre creier si nu sa coboare in... instalatie”, i-a raspuns Dacian Ciolos, potrivit news.ro.

Premierul a raspuns si altor comentarii care faceau referire la vanzarea Portului Constanta olandezilor.

El a aratat ca ”problema portului Constanta este ca are un potential enorm de care unii si-au cam vatut joc pana acum”. ”De noi insine trebuie sa ne temem, si nu de olandezi sau de altii”, a adaugat Ciolos.

In ceea ce contributia financiara a Romaniei la UE, premierul a explicat ca aceasta este mult mai mica decat beneficiile.

Si oare cine e de vina ca unii dintre ai nostri fura din fondurile UE sau chiar din bugetul national? Strainii? Nu cred ca ar mai trebui sa asteptam explozia mamaligii, pentru ca orice explozie e un soc si nu o constructie”, a continuat el, referindu-se la afirmatia aceleiasi persoane ca ”oamenii rezista cat rezista dar la un moment dat explodeaza si mamaliga romaneasca”.

Dacian Ciolos a subliniat din nou ca el nu sta cu capul plecat. ”Eu unul nu stau cu capul plecat nici in UE si nici in alta parte. Cu capul plecat nu imi duceam la bun sfarsit mandatul de comisar european pentru agricultura, reformand politica agricola comuna”, a scris Ciolos.

”Haideti sa lasam orice complex deoparte si sa ne facem curatenie noi insine la noi acasa. Am vrut in UE, suntem in UE. Dar asta nu ne absolva de responsabilitati, acum si aici”, a subliniat premierul.

Dacian Ciolos a raspuns si unei persoane care ii spunea ca a fost pus in functie, nu ales si trebuie sa asculte de romani si nu de UE.

Orice premier e numit si nu ales direct. Doar parlamentarii (care voteaza guvernul) si presedintele tarii (care desemneaza primul ministru) sunt votati direct. Acesta e sistemul institutional democratic in Romania. Am ajuns prim ministru respectand intrutotul procedura democratica. si va spun sincer: nu am cautat deloc cu orice pret sa devin premier”, a scris Dacian Ciolos.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii