A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834844.4092.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cuvintele "porc" si "carnat", interzise pentru a nu ofensa musulmanii si evreii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2015, ora 10:31

Cuvintele "porc" si "carnat", interzise pentru a nu ofensa musulmanii si evreii

Articol de Cristian Amariei
Editura Oxford University Press si-a avertizat scriitorii sa nu utilizeze cuvinte precum "porc", "carnati" sau altele ce au legatura cu carnea de porc, in cartile pentru copii, pentru a nu ofensa evreii si musulmanii.

Existenta ghidului editurii a fost descoperita dupa o discutie la radio cu privire la libertatea de expresie, dupa atacurile teroriste de la Paris, scrie The Telegraph.

Prezentatorul Jim Naughtie de la Radio 4 a spus: "Am aici o scrisoare trimisa de Oxford University Press unui autor care scrie pentru tineri. Printre lucrurile interzise in textul comandat de editura se numara urmatoarele: porci si carnati sau orice altceva ar putea fi perceput drept carne de porc".

"Acum, daca o editura respectabila, legata de o institutie academica, spune ca trebuie sa scrii o carte in care nu poti mentiona porci pentru ca unii oameni pot fi ofensati este ridicol. Este o gluma", a continuat acesta.

Regulile editurii, emise pentru a nu ofensa musulmanii si evreii prin mentionarea animalelor de la o ferma intr-o carte de copii, au fost ridiculizate pe larg. Insa editura s-a aparat spunand ca publicatiile sale ajung in 200 de tari si, prin urmare, "incurajeaza unii autori de materiale educationale sa ia in considerare cu respect diferentele si sensibilitatile culturale".

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii