ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2016, ora 11:51

Cuvantul cu care nu trebuie sa incepi vreodata un e-mail

Articol de Cristian Amariei
Magnatul Jonathan M. Tisch are o regula foarte importanta in ceea ce priveste felul in care scrie un e-mail.

Tisch dezvaluie cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand scrii un e-mail. Potrivit acestuia, cuvantul ”eu” este cat se poate de nepotrivit deoarece atrage prea mult atentia asupra celui care il trimite.

Jonathan M. Tisch, co-presedinte al consiliului de administratie al Loews Corporation, spune ca a invatat acest lucru in prima luna de munca la Loews Hotels, in 1980.

Inainte de popularizarea e-mailului drept principala metoda de corespondenta, modul in care se scriau scrisorile era foarte important, iar inceperea unei scrisori folosind cuvantul ”eu” era considerat un semn de lipsa de politete.

”Seful meu mi-a spus ca oricand scriu o scrisoare, iar in prezent se aplica e-mail-urilor, niciodata sa nu incep un paragraf folosind cuvantul ”eu”, deoarece acest lucru sugereaza ca tu esti mai important decat persoana cu care comunici”, explica Tisch.

In prezent, el continua sa aplice aceasta regula corespondentei prin e-mail si ii incurajeaza pe altii sa faca acelasi lucru, scrie The Independent.

”Atunci cand incepi sa faci exercitii de gandire pentru a nu mai folosi cuvantul ”eu”, devii un scriitor mai bun, iar acest lucru te invata sa te gandesti cu adevarat la un anumit lucru”, explica el.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: mail, cuvant, regula
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii