A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757846.2627.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cuvantul care ne dezvaluie personalitatea, in functie de cat de des il folosim
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-10-2013, ora 12:03

Cuvantul care ne dezvaluie personalitatea, in functie de cat de des il folosim

Articol de Madalina Irimia

Persoanele care folosesc foarte des cuvantul „eu” sunt mai putin puternice si mai nesigure decat cele care folosesc mai rar acest pronume, arata un studiu realizat la Universitatea din Texas si citat de Wall Street Journal.

Profesorul James W. Bennebaker, conducatorul departamentului de psihologie al Universitatii din Texas, sustine ca persoanele care folosesc des cuvantul „eu” tind sa fie autoreflexive, nesigure, afectate de durere fizica ori emotionala sau, pur si simplu, incearca sa faca pe plac celui cu care vorbesc.

Contrar credintei populare, conform careia persoanele care folosesc „eu” sunt foarte increzatoare si chiar narcisiste, studiul arata ca oamenii cu statut ridicat se uita la cei din jur, folosind mai rar cuvantul „eu”, in timp ce oamenii cu statut scazut se uita la ei insisi, folosind acest pronume.

Specialistii in psihologie de la Universitatea din Texas ii sfatuiesc pe oameni sa foloseasca pronumele „eu” la fel de des ca partenerul de discutie, nu mai des si nici mai rar.

Cercetatorii americani au ajuns la concluziile lor dupa ce au efectuat un studiu pe 41 de grupuri de 4 persoane. In cazul celor desemnati sa fie lideri, „eu” a reprezentat 4,5% din cuvintele folosite, iar, in cazul „subordonatilor”, „eu” a reprezentat 5,6%. De asemenea, s-a observat ca liderii folosesc mai des cuvantul „noi” decat ceilalti.

Sursa: gandul.info

Foto: cosozo.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii