ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-04-2016, ora 08:54

Cutremur in Ecuador: Bilantul victimelor creste dramatic - 272 de morti si peste 2.500 de raniti

Articol de Madalina Irimia
Executivul de la Quito a anuntat ca bilantul cutremurului devastator, care a lovit coasta Ecuadorului duminica, a crescut la 272 de morti si peste 2.500 de raniti, in timp ce supravietuitorii s-au adapostit langa ruinele lasate in urma de seismul cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter.

Vicepresedintele Jorge Glas anunta anterior un bilant de 238 de morti si peste 1.500 de raniti, in urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc sambata seara, la ora locala 18.58 (duminica, 02.58, ora Romaniei) in apropiere de Muisne, un oras de pe coasta de nord a acestei tari din America Latina, potrivit News.ro, care citeaza Reuters.

Presedintele Rafael Correa si-a scurtat vizita oficiala din Italia pentru a conduce echipele de interventie din tara.

"Prioritatea noastra imediata este sa salvam oamenii prinsi sub daramaturi. Totul poate sa fie reconstruit, insa vietile nu pot fi recuperate si asta este cea mai mare durere", a precizat Correa.

Orasele litorale din apropierea epicentrului au fost cele mai lovite de seism, iar statiunea turistica Pedernales este acum o ruina, unde casele pastelate au fost facute una cu pamantul.

Martorii isi amintesc zguduirile violente, care au fost urmate de prabusirea imediata a cladirilor.

"Puteai sa auzi oamenii tipand dupa ajutor din mijlocul ruinelor. Era o farmacie in care oamenii au ramas blocati si nu am putut face nimic pentru ei", a spus Agustin Robles.

Autoritatile au confirmat ca au fost inregistrate peste 160 de replini in apropierea Pedernales, iar starea de urgenta a fost declarata in sase provincii ale tarii.

Drumuri importante raman inchise in zonele puternic afectate de seism.
Pe de alta parte, Guvernul canadian a anuntat ca doi cetateni canadieni se afla printre victimele cutremurului din Ecuador.

Ministerul canadian de Externe s-a declarat, intr-un comunicat, "profund intristat de pierderea tragica de vieti" in acest seism.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii