A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664050.2448.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Curtea de Apel a decis: Alegerile locale se vor desfasura intr-un singur tur. Prima reactie a PNL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-04-2016, ora 12:15

Curtea de Apel a decis: Alegerile locale se vor desfasura intr-un singur tur. Prima reactie a PNL

Articol de Madalina Irimia
Curtea de Apel Bucuresti a decis: Alegerile locale se vor desfasura intr-un singur tur. Decizia vine dupa ce judecatoriii au respins cererea PNL, privind exceptia de neconstitutionalitate. Decizia nu este definitiva, dar este executorie, anunta Realitatea Tv. Singura speranta a liberalilor este ca Avocatul Poporului sa conteste la CCR organizarea alegerilor intr-un singur tur. In replica, liberalii au precizat, intr-un comunicat de presa remis realitatea.net, ca au luat act de decizia Curtii de Apel Bucuresti si au decis sa foloseasca instrumentul recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie in termenul prevazut de lege.

Reamintim ca PNL a desfasurat mai mult demersuri astfel incat alegerile locale de anul acesta sa se desfasoare in doua tururi, si nu intr-un singur tur, cum s-a intamplat din anul 2008 incoace.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru data de 11 aprilie primul termen al procesului in care PNL contesta Hotararea de Guvern de organizare a alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin.

Cererea de chemare in judecata a fost depusa pe 9 martie, la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti.

Alina Gorghiu declara ca, prin deschiderea acestui proces, PNL va putea invoca in instanta exceptia neconstitutionalitatii prevederilor alegerii primarilor intr-un singur tur.

In opinia copresedintelui PNL, intr-un singur tur de scrutin ar fi schimbati doar 15-17% dintre primarii actuali din Romania, in timp ce in doua tururi proportia de innoire ar putea fi de 70%.

Pe 3 aprilie, Alina Gorghiu afirma ca inca spera in organizarea de alegeri locale in doua tururi si preciza ca, in cateva zile, Guvernul trebuie sa trimita o intampinare la sesizarea PNL legata de scrutinul in doua tururi catre instanta de contencios.

"In momentul acesta e un singur tur. Eu inca mai sper ca vor fi doua tururi de alegeri. (...) in cateva zile, Guvernul trebuie sa trimita intampinarea pe sesizarea noastra legata de alegeri in doua tururi catre instanta de contencios. Noi suntem deja pregatiti sa depunem in foarte scurt timp intampinarea si se va da termen. Estimez ca in maxim o saptamana vom afla un termen in instanta de judecata, termen la care sa putem invoca exceptia neconstitutionalitatii alegerilor intr-un singur tur. Instanta va decide cand va trimite dosarul la Curtea Constitutionala, iar Curtea se va pronunta", declara atunci Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, si in cazul unei decizii cu cateva zile inainte de data alegerilor (5 iunie), acestea se pot amana doua saptamani.

"Eu nu cred ca timpul ar trebui sa blocheze un demers care duce la ideea de democratie in Romania si la legitimitatea primarilor. E timp suficient. si daca se pronunta cu cateva zile inainte, avem tot timpul din lume sa organizam, peste doua saptamani, dupa data de 5 iunie, alegeri. (...) inca toata lumea stie in acest moment de un tur de alegeri. Dar daca va uitati pe orice analiza sociologica facuta pe acest subiect (...), o sa vedeti ca apetenta pentru doua tururi de alegeri e foarte mare. A fost una dintre solicitarile celor care au protestat anul trecut dupa Colectiv", a mai precizat Gorghiu.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: vot, alegeri locale, pnl
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii