A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674682.9576.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Curtea Constitutionala a decis: Abuzul in serviciu ramane incriminat. Klaus Iohannis: „S-a judecat cu calm”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-06-2016, ora 08:10

Curtea Constitutionala a decis: Abuzul in serviciu ramane incriminat. Klaus Iohannis: „S-a judecat cu calm”

Articol de Cristian Amariei
Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca definitia abuzului in serviciu este constitutionala in masura in care ”executarea defectuaosa a atributiilor de serviciu” din definitia din Codul Penal inseamna incalcarea legii.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca, in opinia sa, la Curtea Constitutionala ”s-a judecat cu calm”, el exprimandu-si speranta ca decizia privind abuzul in serviciu ”sa fie una care clarifica si inlesneste parcursul Justitiei in Romania”.
Aflat in vizita oficiala in Bulgaria, presedintele Klaus Iohannis le-a declarat jurnalistilor romani ca a aflat despre decizia Curtii Constitutionale.

”Evident ca nu va asteptati de la mine sa comentez decizia pe fond, dar recunosc ca discutiile premergatoare mi s-au parut de multe ori prea detaliate. Pana la urma, Curtea Constitutionala trebuie sa decida asupra acestor chestiuni, si nu analistii sau altii care au un interes, poate chiar si legitim, in ce se discuta acolo. Una peste alta, mi se pare ca la Curte s-a judecat cu calm si sper ca aceasta decizie sa fie una care clarifica si inlesneste parcursul Justitiei in Romania”, a afirmat presedintele.

Intrebat daca, in opinia sa, era nevoie de o astfel de clarificare, asa incat sa nu existe abuzuri din partea procurorilor sau judecatorilor, Klaus Iohannis a raspuns: ”Nu stiu daca trebuie sa vorbim sau daca este cazul sa vorbim acum despre abuzuri ale celor care reprezinta sistemul de justitie, dar, intotdeauna cand o legislatie este neclara sau usor interpretabila, apar situatii in care unii sau altii pot fi iarasi acuzati de abuzuri. De aceea, de fiecare data cand legislatia care nu este foarte, foarte clara se corecteaza si se inlocuieste cu una care este foarte clara, cred ca se face un lucru in esenta bun pentru sistem”.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii