ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
10-01-2013, ora 15:47

Cursul leu/euro a atins joi minimul ultimelor zece luni. Dealer valutar: "Recuperam terenul pierdut la referendum si in campania electorala"

Articol de Cristian Amariei

Cursul leu/euro a atins joi minimul ultimelor zece luni. Astfel, referinta oficiala publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de 4,3753 lei/euro, cel mai scazut nivel diin aprilie 2012.

Dealerii valutari sustin ca monedele din regiune sunt usor depreciate, avansul leului fata de moneda unica europeana reprezentand o "recuperare de teren" dupa ce in ultima parte a anului trecut leul a avut a avut de pierdut pe fondul crizei politice.

"Sunt intrari de capital pentru licitatia de bonduri. Regiunea este usor depreciata. Pe leu sentimentul este usor pozitiv. Romania are randamente usor peste 6,1%, in timp ce Ungaria, spre exemplu, are la titluri de stat cu o maturitate de 3 ani un randament de 5-6%. Pe regiune s-a produs un raliu de la decizia Bancii Centrale Europene de a cumpara bonduri. La noi atunci era criza politica. Era referendum, au urmat alegerile. Practic noi recuperam terenul pierdut atunci", a declarat pentru gandul un dealer valutar care nu a dorit sa fie citat cu numele si functia.

Integral pe gandul.info

Foto: digi24.ro

     
Tag-uri: curs valutar, leu, euro
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii