ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-01-2013, ora 16:37

Cursul, aproape de 4,36 lei/euro in prima ora pe interbancara. Dealer: Se pare ca BNR cumpara euro pentru a reface rezerva de valuta

Articol de Madalina Irimia

Cursul de schimb a ramas aproape de 4,36 lei/euro in prima ora a sedintei interbancare de vineri, intr-o piata apatica si cu volume reduse de tranzactionare. La deschidere euro a fost cotat la 4,3600 - 4,3620 lei, in imediata apropiere a nivelurilor de joi din jurul orei 16:30, de 4,3610 - 4,3620 lei/euro.

"Spre deosebire de a doua parte a sedintei de joi, cand volumele au crescut semnificativ dupa licitatia organizata de Ministerul Finantelor pentru vanzare de obligatiuni, in prima ora a sedintei de vineri volumele au fost reduse. Se pare ca BNR cumpara euro pentru a reface rezerva de valuta", a afirmat un dealer.

Ministerul Finantelor a imprumutat joi 1,1 miliarde lei prin vanzare de obligatiuni cu maturitate la 10 ani, cu 80% mai mult decat si-a propus. Costul mediu de finantare a fost de 5,71%, reprezentand cel mai redus nivel platit vreodata pentru aceasta scadenta. Randamentele au intrerupt trendul ascendent la jumatatea lunii decembrie, insa anuntul JP Morgan de saptamana trecuta privind includerea obligatiunilor Romaniei intr-un indice al bancii au accentuat apetitul investitorilor pentru obligatiunile in lei.

Dupa prima ora a sedintei de la Bucuresti, forintul se aprecia cu 0,1% in raport cu euro, iar zlotul cu aproape 0,2%.

BNR a publicat joi un curs de referinta de 4,3724 lei/euro, apropiat de cel de miercuri.

Dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o zi afisate vineri dimineata de banci au urcat la 6% - 6,5% pe an, dupa ce joi au fost la 5,34% - 5,84% pe an.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: business24.ro

     
Tag-uri: curs, euro, BNR
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii