Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Curry poate preveni diabetul
Articol de Madalina IrimiaPersoanele care consuma zilnic o cantitate mica de curry prezinta probabilitati mai mici de a se imbolnavi de diabet, chiar daca prin stilul de viata si mostenirea genetica se confrunta cu riscuri crescute de a dezvolta aceasta maladie, potrivit unui studiu realizat in Thailanda.
Studiul, publicat in Diabetes Care, s-a desfasurat pe parcursul a noua luni, timp in care voluntarii - 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahar in sange, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) - au consumat zilnic o anumita cantitate de curcumina sau o substanta placebo.
Curcumina, o substanta prezenta in turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si este un puternic antioxidant, fiind folositoare in prevenirea unor boli precum cancerul.
Diabetul este, de asemenea, o maladie alimentata de cele doua procese - inflamatie si oxidarea celulelor.
"Datorita beneficiilor lui si faptului ca nu are efecte secundare, propunem ca extractul de curcumina sa fie folosit in terapiile de interventie in randul populatiei prediabetice", a afirmat autorul principal al acestui studiu, Somlak Chuengsamarn, de la Universitatea Srinakharinwirot din Nakomnayok, Thailanda.
Sursa: realitatea.net
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email