ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-02-2013, ora 06:47

Curiozitati despre Ziua Indragostitilor, Valentine's Day

Articol de Madalina Irimia

Valentine's Day sau Ziua Indragostitilor este o sarbatoare care provine din traditia occidentala si se sarbatoreste pe 14 februarie. Ca orice zi speciala, si aceasta are "secretele" ei, pe care ar fi bine sa le cunosti daca vrei ca ziua petrecuta alaturi de persoana iubita sa fie perfecta.

Vrei sa-i demonstrezi dragostea facandu-i cadou un buchet de trandafiri rosii? Mai gandeste-te, risti sa fii acuzat de banalitate, acest cadou fiind pe lista majoritatii barbatilor!

Incearca mai bine o cina romantica, in timpul careia, printre declaratiile de dragoste, poti sa-i povestesti despre obiceiuri stravechi practicate cu ocazia Zilei Indragostitilor.

In cazul in care esti complet nepregatit, iata cateva curiozitati despre Valentine's Day care iti vor da idee despre ce ai de facut:

1. Mai mult de 50 de milioane de trandafiri sunt facuti cadou in aceasta zi speciala, in lume.

2. Barbatii cumpara 73% dintre florile comercializate in aceasta zi, restul de 27% fiind cumparate de femei.

3. Numele sarbatorii vine de la Sfantul Valentin, patronul indragostitilor. Dar foarte putina lume stie ca Sfantul Valentin a fost si patronul calatorilor, al tinerilor, al apicultorilor, dar si al ranitilor si al... bolnavilor de epilepsie.

4. Litera X, simbolul sarutului inca din evul mediu, a capatat acest statul de Valentine's Day. Persoanele care nu stiau sa scrie se "semnau" cu un X, care era sarutat de cei care vroiau asfel sa-si arate sentimentele fata de persoana respectiva.

Integral pe apropo.ro

foto: 2013-valentinesday.blogspot.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii