ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-06-2013, ora 07:04

Cura de pepene rosu te scapa de 3 kg in 7 zile

Articol de Madalina Irimia

Gustos, bogat in vitamine si minerale si sarac in calorii, pepenele rosu este ideal in curele de slabire. In plus, dieta cu pepene are si proprietatea de a ne feri de aparitia multor afectiuni.

In zilele caniculare, meniul ideal ar trebui sa fie axat mai mult pe fructe si legume. De aceea, vara este perioada optima pentru persoanele care vor sa slabeasca. Dieta cu pepene rosu ne poate scapa de 3 kg in 7 zile fara a simti foamea pentru ca 100 g de pepene aduc organismului 30 de calorii.

Ne scapa de toxine si ne fereste de boli

Pepenele contine 90% apa, deci are efect diuretic si contribuie la eliminarea toxinelor din organism. "De asemenea, persoanele care sufera de cistita sau nefrita pot recurge la cura de pepene rosu pentru a scapa de probleme. Consumul de pepene are si proprietatea de a preveni afectiuni precum astmul, ateroscleroza, artrita si cancerul de colon. Acest fruct previne si aparitia disfunctiilor erectile pentru ca este bogat in citrulina – un aminoacid implicat in producerea oxidului nitric ce relaxeaza vasele de sange", explica dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS.

O felie la fiecare masa

Pe durata curei de pepene, prin eliminarea toxinelor din organism, procesul de ardere a grasimilor este accelerat. "La micul dejun puteti manca o felie de pepene si una de paine din cereale integrale, iar la pranz - o felie de pepene si 100 g de carne de pui, curcan, peste sau vita, fiarta sau la gratar. Masa de seara trebuie sa fie la ora 19.00 si puteti manca o felie de pepene, branza de vaci slaba sau salata de legume. Cam in aceste repere trebuie sa varieze meniul pe durata curei de pepene rosu", explica dr. Luca.

Detalii pe ziarulring.ro

Foto: fashionspassion.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii