A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831771.7936.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum vrea sa scape Gigi Becali de ancheta privind cartile scrise in inchisoare: „Am manuscrisele pozate pe telefon”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-01-2016, ora 08:38

Cum vrea sa scape Gigi Becali de ancheta privind cartile scrise in inchisoare: „Am manuscrisele pozate pe telefon”

Articol de Cristian Amariei
Gigi Becali a declarat, la Romania TV, ca poate demonstra ca a scris cu mana lui cele cinci carti pe care le-a publicat cat timp s-a aflat in inchisoare, intrucat in spatele gratiilor a avut un telefon mobil cu care a pozat manuscrisele si le-a trimis apropiatilor, care s-au ocupat de transcrierea lor si de publicare.

Gigi Becali, care a fost condamnat la inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN si in dosarul Valiza, a explicat ca volumele scrise de el in inchisoare au fost editate de o editura acreditata de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), asa cum prevede legea. Mai mult, finantatorul Stelei a precizat ca poate face dovada ca el insusi a scris cartile respective.

"O lucrare, ca sa fie stiintifica, conform legii - ca pana acum nu stia nimeni ce inseamna - trebuie sa fie editata de o editura care este acreditata CNCSIS. Daca o carte de 10 pagini este editata de o editura CNCSIS, este o lucrare stiintifica pentru ca are stampila editurii. Asa este legea", a explicat Gigi Becali.

Fostul deputat a precizat ca, intrucat in inchisoare a dobandit prin hotarare judecatoreasca dreptul de a detine un telefon mobil personal, nu are motive sa se teama ca activitatea sa de scriitor ar putea fi contestata si ca, astfel, s-ar putea intoarce dupa gratii.

"Cartile mele sunt scrise de mine toate. Daca le cititi va dati seama. Eu am avut un telefon in puscarie. Ei nu-mi dadeau, dar i-am dat in judecata si judecatorul a spus „sunteti obligati sa-i dati lui Becali telefonul personal mobil»”. Si aveam telefon mobil, aveam si internet, si camera de filmat. Eu cu telefonul mobil pozam si trimiteam manuscrisul. Si mi-a spus Lutu azi ca am mauscrisele pe telefon. Deci, daca o sa fie o ancheta, o sa le arat manuscrisele pe telefonul meu, cu stersaturi, cu tot. Se poate sa se verifice si data fotografiilor, sa se vada cand le-am scris. Nu am nicio spaima", a declarat Becali.

Gigi Becali a mentionat ca, desi legea prevede ca o carte are nevoie de doua recenzii de la profesori universitari, lui i s-au cerut patru de catre conducerea Penitenciarului: "Cartile mele sunt cu adevarat stiintifice, dar la mine s-a suflat in iaurt. Au fost mai catolici decat papa cei de la puscarie. Pentru ca, desi trebuie sa existe doua recenzii semnate de doi profesori universitari care sa ateste faptul ca este lucrare stiintifica, la mine au mai cerut inca doua recenzii. Le-am mai dus doua, dupa ce au citit profesorii cartile mele au plans si au spus ca este o lucrare stiintifica, desi nu este atat de filosofica. Dar este una care te face sa tresari sufleteste. Am scos una in 60.000 de exemplare si s-au vadut 30.000. La "Muntele Athos - Patria ortodoxiei", de exemplu, am tiparit 5000, iar dupa 3 luni voiam sa dau cadou si nu mai aveam. M-am dus sa cumpar eu de la librarie si nu mai erau, se terminasera. Am tiparit inca 5000. Cele cinci carti ale mele sunt acum in biblioteca Congresului American. Mi le-au cerut prietenii mei de la Washington, le-au citit, le-au placut si au spus ca le vor depune la Biblioteca Congresului american".

Zecile de infractori liberati conditionat, in ultimii ani, pe motiv ca ar fi scris "opere stiintifice" se pot intoarce dupa gratii, cu un spor de pedeapsa pe langa cea veche, daca DNA demonstreaza ca au inselat instantele de judecata.

Procurorii DNA s-au autosesizat si au demarat o ancheta in privinta sutelor de carti declarate "lucrari stiintifice" in ultimii trei ani si pe baza carora zeci de infractori aflati dupa gratii si-au redus pedepsele.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii