ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
05-02-2013, ora 13:31

Cum vrea ministrul Educatiei sa creasca PROMOVABILITATEA la BACALAUREAT

Articol de Madalina Irimia

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a recunoscut intr-un interviu acordat NewsIn ca intr-adevar "rezultatele sunt slabe", insa este convins ca se mai poate face ceva. "Trebuie sa ne asiguram ca acesti copii invata pe parcursul celor patru ani de liceu si se pregatesc pentru examentul de bacalaureat".

"Iar aici cred ca o discutie foarte importanta este cea legata de programele de studiu, curriculum si manuale, cat de atractive sunt aceste manuale? Copiii nostri se joaca astazi pe tableta, pe telefon, pe computer, ei isi cauta informatiile, vor informatia, o cauta, pai atunci haideti sa le dam aceste informatii in forma care este accesibila pentru ei si sunt o serie de masuri pe care nu vreau sa le anunt acum pentru ca nu sunt suficient de bine cantarite, dar sunt o serie de actiuni care incep de la curriculum si se termina cu modul in care se desfasoara orele in clasa si care sper sa aduca un anumit tip de dinamism si sa starneasca interesul elevilor. Dar pentru asta, repet, cand vom avea toate datele la dispozitie, o sa va precizez despre ce e vorba", a spus Remus Pricopie.

De asemenea, ministrul Educatiei a spus ca trebuie sa se faca o distinctie intre elevi. "Nu vreau sa spun acum ceva care s-ar putea transforma in breaking-news, dar nu exclud varianta in care pentru a intra intr-un liceu sa fie nevoie sa ai o anumita medie. Altfel, intri pe zona de formare profesionala pentru ca daca nu introduci aceasta masura ii chinuiesti intr-un fel si pe copii si ii chinuiesti si pe profesori or rezultatele nu au cum sa fie bune", a mai spusPricopie.

Sursa: realitatea.net

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii