A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829782.7089.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum vad analistii cursul in 2013. Evolutia cursului va fi influentata de rambursarile la FMI
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
02-01-2013, ora 13:17

Cum vad analistii cursul in 2013. Evolutia cursului va fi influentata de rambursarile la FMI

Articol de Cristian Amariei

Analistii financiari de pe piata locala cred ca o depreciere brusca si semnificativa a leului va fi evitata anul viitor, insa chiar daca mediul politic intern va fi unul mai stabil, evolutia monedei nationale va fi influentata de calendarul incarcat de plati catre FMI ale BNR si ale Ministerului de Finante, astfel ca ar putea fi dificil sa vedem un nivel mediu al cursului leu-euro in 2013 mai mic decat cel din 2012, scrie Ziarul Financiar.

Eugen Sinca, analist BCR

Cursul de schimb va evolua in intervalul 4,4 – 4,7 lei/euro in 2013, ceea ce inseamna o volatilitate similara celei din 2012. Chiar daca mediul politic intern va fi unul mai stabil, leul va fi influentat de calendarul incarcat de plati catre FMI ale BNR si ale Ministerului de Finante. O depreciere brusca si importanta a leului va fi evitata in 2013, in conditiile in care inflatia se afla mult peste tinta BNR, iar economia romaneasca este in continuare sensibila la miscarile cursului. Este esential ca Romania sa atraga mai multe investitii straine din afara zonei euro pentru sustinerea leului in jurul nivelurilor actuale si impulsionarea cresterii economice.

Florentina Cozmanca, senior economist RBS Bank

Odata cu instalarea noului guvern, cursul de schimb probabil ca se va stabiliza la niveluri mai joase comparativ cu nivelurile atinse in toamna anului 2012. Asa cum s-a observat in ultima saptamana, stabilizarea situatiei politice a avut un efect pozitiv asupra sentimentului investitorilor straini fata de Romania, dovada fiind reducerea cursului leu/euro de la nivelurile de 4,52-4,53 catre nivelul de 4,44-4,45 lei/euro.

Foto: kanald.ro

     
Tag-uri: curs, leu, FMI
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii