Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Cum trebuie sa depozitam alimentele in frigider
Articol de Madalina IrimiaAsa cum ne tot sfatuiesc toata vara sa ne hidratam cum trebuie, specialistii ne atrag atentie ca e foarte important si ce mancam. De multe ori problema nu e la alimente, poate cumparam ce trebuie, dar daca nu le depozitam corect riscam sa ne imbolnavim. Mai ales vara, cand totul se altereaza atat de rapid.
Cu totii obisnuim sa depozitam produsele usor perisabile pe primul raft al frigiderului, pentru ca spunem noi aici ar fi cea mai scazuta temperatura. In realitate nu este deloc asa. Specialistii ne spun ca la baza frigiderului avem punctul cu temperatura cea mai scazuta si aici ar trebui sa depozitam astfel de alimente.
Si timpul de depozitare al alimentelor este esential pentru pastrarea calitatilor lor nutritive. Tinute prea mult, unele alimente se pot transforma in adevarate cocktailuri de bacterii. Maioneza si carnea nu trebuie tinute mai mult de o zi la frigider, lactatele maximum trei zile, iar fructele si legumele pana la o saptamana.
Bacteriile nu mor la frig. In carnea cruda se poate dezvolta o bacterie care duce la toxinfectii alimentare. Tot la frig se multiplica si o serie de mucegaiuri care pot duce la diaree si mai mult produsele care contin ou ne pot infesta cu salmonella.
Sursa: antena3.ro
Foto: adevarul.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email