ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2016, ora 10:32

Cum te poti imbolnavi din cauza patului tau

Articol de Cristian Amariei
Oh, da, patul tau de acasa unde abia astepti sa te odihnesti dupa o zi obositoare, unde te relaxezi in siguranta poate sa fie o cauza a imbolnavirii tale. Dar nu neaparat patul ca piesa de mobilier, ci mai ales ceea ce se afla inauntrul sau.

in interiorul patului exista o multime de substante contaminante - bacterii, ciuperci si alergeni - pe care fireste nu le poti vedea cu ochiul liber, dar cercetarile arata ca ele sunt acolo. Miscarile corpului din timpul somnului lovesc aceste particule facandu-le sa se ridice in aerul pe care apoi il respiri dormind.

Iata ce se ascunde in patul tau:

Praf cu fecale de acarieni

Patru din cinci case din Statele Unite au cel putin un pat cu particule de praf de acarieni, conform Asociatiei de Pneumologie din SUA, insa problema cea mai mare nu o constituie acarienii in sine ci fecalele lor.

"Excrementele de acarieni sunt extrem de alergene", a declarat Dr. William Berger, membru in Academia Americana de alergii, astm bronsic si Imunologie.

Chiar daca nu esti o persoana alergica la fecale de acarieni - si numai un test pentru depistarea alergiilor iti poate spune cu siguranta acest lucru – acestea te pot irita in continuare, asa cum piperul suflat in nas sau ochii te-ar irita.

Ca solutie: Asociatia Americana de Pneumologie recomanda pentru limitarea acarienilor, pe langa o igiena mai buna a asternuturilor, inlaturarea covoarelor si chiar spalarea pardoselii.

Mucegai si ciuperci

Brendan Boor, un profesor asistent de inginerie civila la “Purdue University College of Engineering” studiaza in cadrul jobului sau paturile. El a confirmat ca cercetarile arata cum paturile contin mucegai, ciuperci si bacterii, acesti agenti contaminanti fiind mai mici decat diametrul firului de par.

Doar datele despre ciupercile gasite in pat sunt uimitoare. Un studiu a analizat 10 perne folosite cel putin un an si jumatate, utilizate in mod regulat / normal, si a constatat ca acestea au avut impreuna 47 de specii de ciuperci.

Solutie: Ca specialist el recomanda introducerea unui purificator de aer cu un filtru HEPA chiar langa pat.

Zeci de litrii de transpiratie

Gandeste-te ca isi petreci cu aproximatie o treime din viata in pat, deci tot acolo vei si transpira destul de mult – pana la 100 de litri de transpiratie pe an, potrivit unor studii.
Transpiratia produsa de corpul uman are aproximativ 30 grd C si avand umiditatea crescuta constituie un mediu ideal pentru culturile de ciuperci.

"Poti avea un streptococ sau stafilococ pe piele, iar tu sau partenerul tau v-ati putea usor infecta", a spus Dr. William Berger.

Perne sintetice constituie un risc crescut pentru predominanta si severitatea astmului. Cercetatorii considera ca tocmai cresterea folosirii materialelor sintetice pentru lenjeria de pat ar putea explica 50% din cresterea predominantei respiratiei suieratoare.

Ca solutie: Asociatia Americana de Pneumologie recomanda sa va spalati lenjeria de pat in apa fierbinte cel putin o data pe saptamana.

Continuarea pe csid.ro
     
Tag-uri: pat, pericol, microbi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii