A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681096.6999.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum te pot imbolnavi curele de detoxificare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2016, ora 10:12

Cum te pot imbolnavi curele de detoxificare

Articol de Cristian Amariei
Curele de detoxificare sunt tot mai populare, insa au si unele efecte adverse. Vezi la ce te expui atunci cand le tii.

Nu ai cum sa te protejezi de toxine. Sunt atat in alimente, cat si in aerul pe care il expiri, insa ficatul si rinichii te ajuta sa iti cureti organismul in mod natural. Lucrurile functioneaza asa de mii de ani, dar in ultima vreme, oamenii aleg sa tina cure drastrice de detoxificare, a caror eficienta nu a fost demonstrata stiintific, potrivit The Active Times. Principiul de baza al acestor metode de curatare este sa nu consumi alimente si bauturi care contin substante periculoase. Nu este rau sa ai o dieta bazata pe produse cat mai naturale, dar nu trebuie sa iei masuri riscante in acest scop.

Rolul ficatului in detoxificare

Oamenii de stiinta nu au dovezi clare ca detoxificarea este cu adevarat buna pentru tine, insa exista studii care demonstreaza ca anumite alimente sunt mai bune pentru ficat decat altele. Acesta este unul dintre cele mai importante organe din corp, deoarece asimileaza proteinele si nutrientii necesari pentru purificarea si curatarea organismului. Un ficat sanatos nu depoziteaza toxinele, le transforma in substante solubile in apa, pentru ca apoi sa fie eliminate prin transpiratie, urina si excremente.

Cum te ajuta colonul sa scapi de toxine

In rolul de detoxificare naturala a organismului intra si colonul. Nu ai nevoie de diete sau tratamente miraculoase, spun specialistii. Cercetatorii de la Universitatea Georgetown, de exemplu, au efectuat mai multe studii si au concluzionat faptul ca dietele de curatare a colonului nu sunt justificate. In plus, aproape toate dau efecte adverse precum dureri abdominale, greata si lipsa electrolitilor, particule de care organismul are nevoie pentru a regla retentia de apa, nivelul PH-ului sau functionarea muschilor.

De ce sa nu te infometezi intr-o cura de detoxificare

Multe diete de detoxificare presupun sa nu mananci nimic, sa consumi doar sucuri naturale ori sa iei suplimente pe baza de plante. Organismul tau are nevoie de aproximativ 2.000 de calorii pe zi, pentru a functiona bine. Are nevoie de vitamine, minerale si alti nutrienti pentru a ramane sanatos. In plus, daca ai grija sa mananci cat trebuie, iti vei mentine greutatea in limite normale, vei tine constipatia departe si vei avea energie. Daca mananci mai putin decat ai nevoie, iti supui corpul unui stres care te va imbolnavi in cele din urma.

Curele de detoxificare dau dependenta

Poate nu te-ai fi gandit niciodata, dar curele de detoxificare pot da dependenta. Unele persoane au o stare de bine atunci cand se infometeaza si pot ajunge chiar sa sufere de tulburari alimentare.

Nu trebuie sa faci sacrificii mari pentru a te avea un organism fara toxine, ci doar sa mananci corect. Renunta la alimentele procesate, consuma cat mai putin fast-food si opteaza intotdeauna pentru produse proaspete si sanatoase. Pestele, carnea slaba, legumele, fructele, toate sunt delicioase si sunt foarte bune pentru organsim. Bea multa apa si stai departe de sucuri, pentru ca au foarte mult zahar. Daca adopti toate aceste obiceiuri sanatoase, nu vei avea nevoie de cure de detoxificare.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii