ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-02-2016, ora 12:10

Cum te pot afecta negativ antibioticele si ce trebuie sa faci dupa ce le iei

Articol de Cristian Amariei
Daca ai un tratament de urmat si esti obligata sa iei antibiotice, atunci ar fi bine sa nu te neglijezi si sa urmezi sfaturile noastre. E adevarat ca antibioticile te ajuta pentru acestea distrug bacteriile rele, insa le extermina si pe cele bune. De aceea ai nevoie de o dieta buna si un stil de viata activ.

Tratamentul cu antibiotice schimba pH-ul intestinului. Echilibrul acido-alcalin este destabilizat si unii paraziti sau bacterii pot incepe sa-si faca de cap. E.coli, Crohn sau candidoza pot aparea foarte usor, daca nu vei avea grija de tine.

Dupa ce ai pastilele, ar fi bine sa consumi foarte mult alimente bogate in fibre non-digerabile care stimuleaza activitatea bacteriilor bune din intestinul gros. Prin urmare, apuca-te de mancat fructe si legume proaspete. Medicii recomanda ca dupa administrarea de antibiotice, dieta ta sa contina 80% fructe si legume.

Pentru sanatatea sistemului tau digestiv, ai nevoie de probiotice. Acestea ajuta la contracararea bacteriilor patologice, adica bacteriile rele. Consuma mai mult iaurt, in special chefir sau iaurt natural pentru ca acestea iti vor oferi doza de probiotice de care ai nevoie.

Ar fi bine sa renunti la alimentele procesate si fermentate din belsug, atunci cand esti pe tratament. Alege fructele care-ti plac si consuma cat mai multe, fara a exagera.

Sursa: lyla.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii