ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-07-2016, ora 11:06

Cum te imbolnaveste Internetul. Vezi ce se intampla cu corpul tau cand stai la calculator

Articol de Madalina Irimia
Dependentii de Internet sunt cu 30% mai predispusi la a lua gripa decat persoanele care nu au o astfel de dependenta, potrivit unui studiu aL universitatilor Swansea si Milano publicat de publicatia britanica Daily Mail. Totodata, acelasi studiu arata ca utilizatorii putin dependenti de Internet sufera de stres daca nu sunt online si de relaxare cand reusesc sa navigheze; alternanta care dauneaza hormonilor implicati in sistemul imunitar al oamenilor.

Studiul a fost facut pe 500 de respondenti cu varstele cuprinse intre 18 si 101 ani, potrivit Daily Mail. 40% dintre participanti au admis ca sunt usor sau in mod semnificativ dependenti de Internet. Potrivit cercetarii, grupul respectiv avea cu 30% mai multe raceli si simptome de gripa decat cei care erau mai putin atasati de Internet. Cercetatorii au descoperit ca simptomele lor au fost influentate de stresul suferit dupa deconectarea de la Internet.

Aceasta alternanta de stres si relaxare a condus la fluctuatii ale nivelului de cortizol, un hormon care afecteaza sistemul imunitar. ”Am descoperit ca impactul Internetului asupra sanatatii oamenilor era independent de un cumul de alti factori, precum depresia, lipsa somnului sau singuratatea, factori asociati de obicei cu un consum intens de Internet si, de asemenea, cu o sanatate precara”, a declarat pentru Daily Mail profesorul Phil Reed de la Universitatea Swansea.

Timpul mediu petrecut online de acesti utilizatori era de sase ore zilnic. Totusi, un procent mai mic au petrecut 10 ore pe zi online, in special pe site-uri social media.

Sexul respondentilor nu influenteaza nivelul dependentei de Internet. Totusi, daca femeile folosesc online-ul mai ales pentru social media si shopping, barbatii prioritizeaza jocurile si pornografia.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii