A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680601.7182.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sunt pacaliti romanii de magazine. Cand ajungi acasa si te uiti pe bon...
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-02-2016, ora 12:12

Cum sunt pacaliti romanii de magazine. Cand ajungi acasa si te uiti pe bon...

Articol de Cristian Amariei
Scaderi de preturi practicate de magazinele din Romania au fost departe de potentialul maxim de ieftinire ca urmare a taxelor mai scazute aplicate de la 1 ianuarie 2016.

Romanii traiesc cu senzatia unor ieftiniri dupa scaderea TVA-ului de anul trecut, mai ales ca marile lanturi de magazine s-au laudat inca din decembrie cu trecerea la TVA-ul redus. FALS, spun analistii economici! Cand ajungi acasa si te uiti pe bon constati ca platesti aproape la fel ca anul trecut.

Potrivit datelor oficiale comunicate de Institutul National de Statistica, preturile au scazut in luna ianuarie 2016 cu 0,78% fata de luna anterioara si au ajuns la -2,13% in raport cu aceeasi luna a anului precedent.

Marfurile alimentare s-au scumpit cu 0,47% in timp ce marfurile nealimentare si servciile, beneficiare ale reducerii TVA de la 24% la 20%, s-au ieftinit cu 1,56% si, respectiv, 1,12%.

Potrivit unei analize CursdeGuvernare.ro, aceste scaderi de preturi au fost departe de potentialul maxim de ieftinire ca urmare a taxelor mai scazute aplicate de la 1 ianuarie 2016. Acest potential, daca intreaga diferenta de taxare s-ar fi dus in beneficiul populatiei, ar fi fost de 3,23%.

Transmiterea catre consumatori s-a facut, deocamdata, in proportie mai mica de jumatate la marfuri nealimentare si doar ceva mai mult de o treime la servicii. Ceea ce poate fi pus pe seama unui anumit interval de intarziere in propagarea efectelor dar este si efectul majorarilor de venituri care au permis cresterea preturilor de baza, cele fara TVA.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii