A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735958068.9371.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum sunt ascunse salariile reale: Venituri declarate de 322 lei lunar desi, in fapt, sunt platiti 2.500 euro
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-10-2014, ora 11:06

Cum sunt ascunse salariile reale: Venituri declarate de 322 lei lunar desi, in fapt, sunt platiti 2.500 euro

Articol de Madalina Irimia
Directia Generala Antifrauda Fiscala a constatat ca exista o discrepanta majora intre veniturile declarate la care se platesc impozitele, de regula la salariul minim, si cele reale ale agentilor de munca temporara.In cazuri extreme sunt declarate venituri de 322 lei, in realitate, fiind de 2.500 de euro.

Verificarile Antifraudei au vizat agentii de munca temporara si au descoperit o discrepanta majora intre veniturile la care se stabilesc si platesc obligatii fiscale, de regula salariul minim in Romania, si cele considerate neimpozabile de acestia: diurna medie de aproximativ 1500 de euro pe luna. „Au fost constatate insa si cazuri extreme, in care veniturile asupra carora s-a platit impozit si contributii sociale au fost la nivelul salariului de baza minim brut pe tara pentru un program de lucru partial de 2 ore pe zi ( reprezentand 322 lei in 2014), in timp ce diurna neimpozabila a atins si 2000-2500 euro”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Cum se procedeaza? Agentul de munca temporara incheie separat un contract de munca temporara cu fiecare salariat temporar si un contract de punere la dispozitie cu utilizatorul. in aceste conditii, fiecare angajat cunoaste de la inceputul misiunii de munca temporara locul de desfasurare a activitatii si isi asuma obligatiile mentionate in contractul de munca temporara.

Astfel, diferenta dintre salariul minim din Romania, la care se platesc obligatiile fiscale si salariul minim din statul membru al Uniunii Europene in care lucratorul este pus la dispozitia unei intreprinderi utilizatoare, pe care agentul de munca temporara are obligatia sa il asigure conform legislatiei in vigoare, este platita cu titlu de diurna pe care agentul de munca temporara o considera venit neimpozabil.

Prin aceasta metoda a fost disimulata plata unor drepturi de natura salariala, arata Directia Antifrauda care a sesizat organele de urmarire penala.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii