ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2013, ora 11:19

Cum slabim sigur si sanatos?

Articol de Madalina Irimia

Cei mai multi dintre noi apelam la diverse diete si cure de slabire pentru a scapa de kilogramele in plus pe care le-am acumulat de-a lungul anilor, insa uitam sa ne gandim si la importanta unui rgim alimentar care sa ne mentina organismul sanatos.

50% dintre persoanele care apeleaza la o cura de slabire reusesc sa-si atinga telul propus, insa cealalta jumatete se confrunta cu bine cunoscutul efect yo-yo, adica reusesc sa slabeasca eficient si rapid, insa intr-o scurta perioada de timp acumuleaza din nou kilogramele pierdute sau, mai rau, acumuleaza mai multe kilograme decat au pierdut in timpul regimului. Ceea ce nu stiati despre efectul yo-yo este ca acesta poate fi cauza cresterii riscului de aparitie a bolilor de inima. Asadar, ce trebuie sa facem pentru a slabi sigur si sanatos? Care sunt metodele prin care putem slabi si sa evitam in acelasi timp mult temutul efect yo-yo? Ei bine, exista cateva alimente pe care ar trebui sa le eliminam din alimentatia noastra, sau cel putin sa limitam cat mai mult consumul lor.

Iata care sunt categoriile de alimente care ne saboteaza cel mai frecvent dieta si sanatatea:Alimentele procesate: ne referim aici la orice aliment gatit pe care il consumam altfel decat in forma sa naturala. Cel mai adesea, in aceasta categorie intra toate tipurile de carne pe care alegem sa o consumam de cele mia multe ori prajita, ori in preparate fast-food.Alimentele uleioase: acestea sunt reprezentate de orice alimente pe care le consumam dupa ce l-am prajit intr-o baie de ulei, ori care contin ingrediente procesate in ulei. Alimentele din faina alba: painea din faina alba, orezul alb, majoritatea produselor de patiserie, pastele din faina alba etc, sunt o sursa de carbohidrati simpli care, odata ingerati, se transforma rapid in zahar si pot avea efecte dezastruoase asupra sanatatii.Zaharul si indulcitorii artificiali: Daca simti nevoia sa consumi ceva dulce, opteaza pentru produse naturale precum mierea si evita zaharul sau dulciurile din comert care pot fi adevarate bombe calorice si iti pot da peste cap intregul program de slabire.Iti recomandam un experiment: Evita timp de 3 saptamani sa consumi orice aliment dintre cele prezentare mai sus. Presupunand ca nu suferi de diabet si nu esti sub vreun alt tratament medical, incearca sa inlocuiesti painea din faina alba cu cea din grau integral, inlocuieste untul cu produse asemanatoare, pe baza de plante, evita consumul de alimente bogate in zahar si fa in fiecare zi exercitii fizice. Ca rezultat, ar trebui sa slabesti aproximativ 1 kilogram pe saptamana.

Deci ce putem intelege de aici? Ei bine, este cert faptul ca alimentele pe care le consumam sunt pline de substante nocive pentru organism care nu fac altceva decat sa ne saboteze dietele si mai ales sa ne slabeasca sistemul imunitar. Sedentarismul reprezinta si el una din cauzele obezitatii si a unei sanatati deficitare.

Sursa: dieta.ele.ro

Foto: printreranduri.eu

     
Tag-uri: dieta, slabit, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii