Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Cum se va schimba invatamantul romanesc in anul scolar 2014-2015 - Pricopie: Metoda de predare interdisciplinara va intra la clasa a II-a, din toamna
Articol de Cristian AmarieiMetoda interdisciplinara de predare, introdusa in invatamantul romanesc in anul scolar 2013-2014, la clasa pregatitoare si clasa I, va intra si la clasa a II-a, din toamna, iar examenele nationale vor fi date, din 2019, dupa modelul testelor PISA, spune ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
"Metoda interdisciplinara de predare este, de fapt, pregatirea pentru testele tip PISA. A a fost introdusa, pentru prima data, in sistemul romanesc de educatie in anul scolar 2013-2014, in clasa pregatitoare si clasa I, continua cu elevii din clasele a II-a, iar din toamna aceste generatii vor beneficia si de primele manuale noi, in premiera si in sistem digital. Predarea interdisciplinara va fi extinsa apoi la clasele a III-a si a IV-a simultan cu noile manuale", a declarat, pentru MEDIAFAX, Remus Pricopie.
Potrivit ministrului, elaborarea manualelor pentru toate ciclurile de invatamant ar putea dura patru-cinci ani.
"Sunt lucruri pe care, teoretic, ar trebui sa le faci imediat, dar care, practic, nu pot fi facute decat gradual si numai dupa ce masori de o suta de ori. De exemplu, procesul de schimbare a manualelor este unul care dureaza patru-cinci ani. Nu exista nicio varianta in care sa schimbi toate manualele peste noapte, fiindca manualele se schimba odata cu primul an al ciclului, respectiv clasa I, clasa a V-a, a IX-a, chiar daca avem in scoala romaneasca manuale de geografie din care elevii ar putea invata faptul ca Iugoslavia este vecinul nostru din sud-vest. Acel manual ar fi trebuit scos din circuit de ani buni dar, pentru ca am fost ocupati cu schimbarea ministrilor in fiecare an, uneori chiar si trimestrial, cu dezbaterile prea politice despre reforme ale educatiei sau pentru ca ne-a fost teama sa nu deranjam editura care, de 15 ani, vinde acelasi manual, am omis un lucru elementar: revizuirea periodica a programelor si, apoi, a manualelor. Iata de ce avem nevoie de un proces continuu si, as putea spune, tehnocratizat de revizuire a programelor si de actualizare a manualelor", a explicat Pricopie.
Integral pe mediafax.ro
Foto: economica.net
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email