A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815935.3403.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum se scoate un tatuaj si ce trebuie sa stii despre proceduri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-08-2014, ora 15:04

Cum se scoate un tatuaj si ce trebuie sa stii despre proceduri

Articol de Madalina Irimia
Daca odinioara tatuajele impodobeau doar pielea tinerilor rebeli, in ultima vreme, moda tatuajelor nu mai tine cont nici de varsta, nici de trasaturile de personalitate ale celor care le poarta. Unele persoane opteaza pentru tatuaje complexe, altele, pentru cele discrete. Exista insa si categoria celor excentrici, pasionati de body art.

O mare parte dintre posesorii de tatuaje ajung, la un moment dat in viata, la concluzia ca este necesar sa renunte la aceste mici opere de arta. Daca si tu esti in aceasta situatie, articolul de fata te ajuta sa afli aproape totul despre cum sa scoti un tatuaj, respectiv despre procedurile de indepartare a tatuajelor disponibile pe piata, dar si despre riscurile pe care le presupun si consecintele pe care le au aceste proceduri. Insa indiferent de procedura aleasa, cel care o va efectua in conditii de siguranta va fi medicul dermatolog. Totusi, trebuie sa stii ca nu exista nicio metoda care sa le elimine complet.

Cum scoti un tatuaj cu laserul

Laserul ramane cea mai sigura metoda de indepartare a unui tatuaj. Pot fi necesare intre trei si zece sedinte pentru ca un tatuaj sa dispara, numarul lor fiind determinat de factori precum:

- Culorile: laserul elimina cel mai usor culorile inchise: negru, albastru inchis si rosu inchis, in timp ce galbenul si verdele sunt foarte greu de indepartat.

- Reliefarea: tatuajele in relief contin o cantitate foarte mare de culoare.

- Profunzimea: daca tatuajul a fost executat de un neprofesionist, exista riscul ca acesta sa fi introdus culorile neuniform. Daca pigmentul nu este introdus in piele la aceeasi adancime, unele zone ale tatuajului vor fi decolorate mai usor, iar altele mult mai greu.

- Culoarea pielii: laserul sterge mult mai usor tatuajele realizate pe o piele deschisa la culoare.

Dupa cum vezi, dimensiunea tatuajului nu este un factor determinant al numarului de sedinte. Exista tatuaje mari care pot fi sterse intr-un numar mic de sedinte si tatuaje foarte mici care necesita poate un numar dublu de sedinte. Cert este ca, in cazul in care decizi sa-ti scoti un tatuaj cu laserul, trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare. Sedintele se realizeaza la interval de 6-8 saptamani. Din pacate, medicul nu iti va putea spune din capul locului de cate sedinte de laseroterapie ai nevoie, ci abia cand te vei prezenta la cea de-a doua sedinta. Daca intre prima sedinta si cea de-a doua nu exista nicio schimbare a aspectului tatuajului, cu siguranta esti posesoarea unui tatuaj rezistent si vei avea nevoie de un numar mare de sedinte.

Procedura se realizeaza fie sub anestezie locala, fie se aplica o crema anestezica, iar senzatiile resimtite sunt asemanatoare celor din timpul realizarii tatuajului, dar la o intensitate ceva mai mica. Post-interventie, pe plaga se va aplica o crema pe baza de antibiotic.

Cum sa scoti un tatuaj cu ajutorul produselor chimice

Exista doua tipuri de procedee frecvent folosite in scopul indepartarii tatuajelor: dermabraziunea si salabraziunea. Dermabraziunea foloseste o solutie criogenica ce se pulverizeaza pe zona tatuata, dupa care pielea este exfoliata cu ajutorul unei freze rotative. In acelasi mod functioneaza si salabraziunea, doar ca substanta pulverizata pe tatuaj inainte de inceperea exfolierii va fi o solutie salina. Desi sunt doua dintre cele mai folosite tehnici prin care poti sa scoti un tatuaj, din pacate sunt destul de dureroase, iar sangerarile nu pot fi, de regula, evitate.

De asemenea, exista doua substante al caror efect este acela de decolorare in timp al tatuajelor: acidul tricloracetic si acidul glicolic. Aceasta tehnica este ceva mai indelungata, insa te scuteste de dureri si de sangerari.

Mai multe pe divahair.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii