A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830758.8096.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum se poate cumpara vechimea in munca. Conditiile si costurile „tranzactiei“ proaspat legiferate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-11-2016, ora 08:44

Cum se poate cumpara vechimea in munca. Conditiile si costurile „tranzactiei“ proaspat legiferate

Articol de Cristian Amariei
Pentru mai putin de sase luni de acum inainte, cei care doresc sa isi intregeasca stagiul de cotizare in sistemul public de pensii se pot asigura retroactiv. In ce conditii, pentru ce perioada si cat costa.

Persoanele interesate sa-si intregeasca stagiul de cotizare au posibilitatea, pana la 27 aprilie 2017, sa cumpere efectiv vechime de la casa de pensii, insa in anumite conditii. Aceasta posibilitate se asigura in baza Legii nr.186/2016, care asigura efecte pentru urmatoarele sase luni de la data intrarii in vigoare (27 octombrie 2016). Cine poate incheia contract de asigurare si pentru ce perioada Actul normativ aprobat de curand ofera posibilitatea asigurarii pentru cel mult cinci ani anteriori datei la care se incheie contractul.

„Nu exista posibilitatea sa te asiguri pentru perioade de acum 7 ani, sa zicem, sau oricare alta perioada anterioara celor cinci ani de la data incheierii contractului, asa cum s-a intamplat in cazul unui act normativ mai vechi, care a dat posibilitatea asigurarii pentru perioade nedeterminate. “, a declarat purtatorul de cuvant al Casei de Pensii Olt, Constanta Gheorghe. Nu pot incheia un astfel de contract pensionarii si nici nu se pot plati suplimentar sume de bani pentru perioade in care persoana a fost asigurata in sistemul public.

Citeste mai mult pe adevarul.ro
     
Tag-uri: vechime, munca, conditii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii