A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663968.256.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum se fenteaza regulile anti-incendiu. Ce au declarat in acte patronii de la Colectiv si ce spune legea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2015, ora 12:33

Cum se fenteaza regulile anti-incendiu. Ce au declarat in acte patronii de la Colectiv si ce spune legea

Articol de Madalina Irimia
Unul dintre patronii clubului Colectiv, Catalin Gancea (care detine clubul alaturi de Alin Anastasescu si de Costin Mincu) a declarat in actele depuse la Primaria sectorului 4 o capacitate de primire a clientilor mult mai mica decat numarul oamenilor pe care l-au primit la concert, precum si un singur obiect de activitate principal – bar si vanzare de bauturi alcoolice.

In conditiile in care la concertul de vineri noapte au fost prezente intre 300 si 500 de persoane, conform estimarilor autoritatilor, firma Colectiv Club SRL declarase oficial, pe propria raspundere, o capacitate a locatiei de doar 80 de locuri pe scaune. in aceste conditii, avand o capacitate declarata sub 200 de locuri, incinta era scutita prin lege de la un plan de securitate la incendii, precum si de la obligatia de a avea dotari de siguranta si cai de evacuare multiple. T

otusi, clubul se incadra la categoria cladirilor cu destinatia de alimentatie publica (bar), cu o suprafata mai mare de 200 de metri patrati, astfel ca avea obligatia, conform legii, sa ia aviz de la IGSU si sa indeplineasca normele de siguranta anti-incendiu. Acest lucru nu explica insa de ce, timp de peste 10 luni de la autorizare, clubul Colectiv nu a fost verificat in niciun fel de IGSU, insa nici de ce Primaria sectorului 4 l-a autorizat sa functioneze fara stampila IGSU.

Actele de autorizare ale clubului Colectiv, prezentate de Primaria sectorului 4, arata ca firma Colectiv Club SRL, detinuta de Alin Anastasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu, declarase o capacitate de doar 80 de locuri pe scaune, in conditiile in care in seara concertului cand clubul a luat foc, in incinta se aflau intre 300 si 500 de persoane. Suprafata declarata a clubului a fost de 425 de metri patrati, din care doar 335 mp erau destinati servirii clientilor. In acest fel, incinta clubului Colectiv nu se incadra in unele prevederi legale ale normelor anti-incendiu, care pentru incintele cu capacitate de peste 200 de locuri pe scaun prevad obligativitatea unui plan de securitate impotriva incendiilor, precum si foarte multe dotarii de siguranta obligatorii.

Mai multe aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii